Privrednik iz Novog Sada osuđen na kaznu zatvora zbog davanja mita bivšem direktoru JP "Infrastruktura železnice"

Privrednik iz Novog Sada osuđen na kaznu zatvora zbog davanja mita bivšem direktoru JP "Infrastruktura železnice"

Trojica okrivljenih za davanje mita bivšem direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću priznala su krivicu i zaključila sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na osnovu čega im je sud izrekao presude koje su postale pravosnažne.

Jevtić je na početku suđenja u februaru negirao optužbe za davanje mita, a sada je ostao jedini optuženi u tom postupku, prenosi RTS, 

Prema sporazumu sa tužilaštvom zbog krivičnog dela davanje mita članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću izrečena je kazna od 11 meseci zatvora, potvrđeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Advokatima iz Novog Sada Vladimiru Kostiću i Zoranu Stojanoviću, optuženim za pomaganje u davanju mita, izrečene su uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere od dve godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom tereti Jevtića za primanje mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Sumnja se da je on neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, koji su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima kao mito i preko posrednika davali Jevtiću, kome je nedavno počelo i suđenje u postupku u kojem se zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena, tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama, a u vezi s rekonstrukcijom železničke pruge na Pančevačkom mostu, javio je republički javni servis. 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan