PRL: I SNS i opozicija izbegavaju da kažu da su ovakve izmene Ustava izborili sudije i tužioci

PRL: I SNS i opozicija izbegavaju da kažu da su ovakve izmene Ustava izborili sudije i tužioci

Partija radikalne levice (PRL) smatra da se javna debata o ustavnim izmenama vodi na potpuno neodgovoran način koji zbunjuje narod.

Istraživanja pokazuju da više od 90% građana i građanki ne razume o čemu treba da se izjasni 16. januara. Odgovornost za ovu masovnu neinformisanost snosi vlast, ali ni opozicione organizacije ni delovi stručne javnosti ne pomažu da se konfuzija razbije – navodi se u saopštenju ove partije.

Oni ističu da se "u sveopštoj predizbornoj histeriji referendum o izmenama odredaba Ustava o pravosuđu pretvorio se u referendum o Vučiću i/ili o EU integracijama".

Čini se da je ovo bila i namera vlasti, koja je referendum raspisala manje od 3 meseca pre predsedničkih, parlamentarnih i beogradskih izbora, koja je nešto pre toga pokušala da proturi loše izmene Zakona o referendumu, koja izostavlja važne informacije o procesu donošenja predloga izmena i šalje oprečne poruke o svrsi i potencijalnim ishodima referenduma – napominje PRL i poziva svoje simpatizere i glasače da se u malo vremena koliko je preostalo do referenduma informišu o stavovima Društva sudija Srbije i Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, te da donesu odluku o predloženim izmenama Ustava u stvarnom prostoru i vremenu, a ne o vlasti Aleksandra Vučića i o evrointegracijama.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nemojte ljudi, Ako Boga znate!

  pre 389 dana i 21 sat

  Niko pametan ne može biti za izmene Ustava kojima će dozvoliti mogućnost da neko iz inostranstva utiče na 11 sudija, ako ne korupcijom a ono pretnjama njihovimn porodicama.
  Venecijanska Komisija zahteva od nas da donesemo Srpski Tribunal, nad kojim narod neće imati mogućnost kontrole - ali će vanzakonskim metodama svako iz inostranstva to moći da radi.
  NE, NE i NE!

  Oceni komentar:
  6
  23