Prljave igre Instagrama

Prljave igre Instagrama

Pre oko godinu dana, sve se promenilo na Instagramu! Nekada je ova mreža funkcionisala potpuno drugačije i slobodno se može reći da smo svi bili jednaki.

Hronološki algoritam davao je prednost da se pojavi u feed-u svojih prijatelja onome ko je postovao prvi bilo da je on imao dve hiljade ili dva miliona pratilaca. Ako ste vi postavili fotografiju u pet popodne, a profil od milion pratilaca u šest popodne, vaš bi izašao prvi. 

Ipak, sledeći princip Fejsbuka, Instagram je odlučio da prekine fer-plej i uvede vidljivost postova prema njihovom broju lajkova i onoga za šta ste vi najviše zainteresovani. 

S novim algoritmom sve se promenilo. Ljudima se nisu videli postovi, brojke su brzo padale, a neki su bogami počeli i da paniče i smišljaju kreativne solucije da prevare ovaj "zli" algoritam i prikažu se svojim pratiocima. E, tada je igra postala veoma, veoma prljava. 

Kupovina pratilaca 

Možda najprljaviji način da se u tome uspe jeste kupovina pratilaca. Ilegalne kompanije tačnije softveri bili su u stanju da proizvedu hiljade i hiljade lažnih profila koji bi vas najednom zapratili. Sreća, pa je ova fora brzo provaljena, a u neprijatnu situaciju je dovela mnoge poznate ličnosti koje su htele da imaju što veću brojku pratilaca. 

Prati, pa otprati 

Jedna od najefektvnijih strategija za dobijanje pratilaca je da uhvatite nečiju pažnju lajkovanjem i komentarisanjem njihovih slika, a kada dođu na vaš profil vrlo je verovatno da će vas i zapratiti. Drugi, malo bezobrazniji način jeste da ih zapratite, a kada vam uzvrate – kliknete unfollow

Sada postoji gomila sajtova koja će mali novčani iznos to sve radi umesto vas. Komentarisaće i pratiće ljude u vaše ime, a sajtovi poput Instagrees i Archie su počeli da iskaču poput pečuraka. 

Kolektivni nalozi 

Jedan od najboljih i najpoštenijih načina da dobijete još pratilaca jeste da se nađete na nekom kolektivnom nalogu koji ripostuje i objavljuje tuđe fotografije. To znači da morate koristiti njihov haštag, tagovati nalog na slici, a postoji tona naloga koji nude ovakvu opciju – što je do sada možda i najčistiji način da dobijete više followera.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan