PROBAJTE ČAJ OD ĐUMBIRA: Jedan je od najkorisnijih za zdravlje

PROBAJTE ČAJ OD ĐUMBIRA: Jedan je od najkorisnijih za zdravlje

Ovaj čaj ima neobičnu aromu, koju daju brojne isparljive i neisparljive materije, među kojima važnu ulogu imaju gingeroli. S pravom se može reći da je jedno od najefikasnijih pića u lečenju upale grla, kašlja i bronhitisa. Pomaže prohodnosti disajnih puteva, a nekoliko naučnih istraživanja je pokazalo da je đumbir efikasan protiv bakterija koje izazivaju neke respiratorne infekcije.

Osim toga, čaj od đumbira je odlična pomoć protiv mučnine različitih uzroka, uključujući i one koje se javljaju tokom hemoterapije. Za osobe koje pate od mučnine kretanja preporučuje se da piju čaj od đumbira pre i tokom putovanja. Takođe, redovno uživanje pomaže zdravlju srca i krvnih sudova snižavajući koncentraciju LDL holesterola i sprečavajući nakupljanje aterosklerotskog plaka.

Podržava regeneraciju jetre, rastvara kamen u bubregu, rast i razmnožavanje poželjnih bakterija u crevima, normalizaciju povišene koncentracije šećera u krvi, a takođe sprečava neželjene promene u organizmu koje prate dijabetes.


Kako da se napravi čaj od đumbira

Sastojci:

2 dcl vode
1 dcl kokosovog mleka
¼ kašičice kurkume
¼ kašičice rendanog đumbira

Pripreme:

Stavite vodu da se zagreva u loncu. Kada voda provri, dodajte kurkumu i đumbir. Smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri 7-10 minuta. Dodajte mleko i procedite čaj u čašu. Poboljšajte ukus čaja dodavanjem meda.

Ako ste trudni ili patite od hronične ili ozbiljne bolesti, konsultujte se sa svojim lekarom pre konzumiranja, piše Danas.rs.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • IZNOGUD

  pre 243 dana i 7 sati

  Kako kaze Danas ili N1 ili Nova S....:)...ovo vise zvuci kao caj od kokosovog mleka :)

  Oceni komentar:
  0
  0