Problemi sa kojima žene svakodnevno izlaze na kraj

Problemi sa kojima žene svakodnevno izlaze na kraj

Biti žena je mnogo teže i opasnije nego što to mislite.

Jedan muškarac je odvojio malo vremena kako bi proćaskao sa svojim prijateljicama, a ono što je saznao otvorilo mu je oči, prenosi "Telegraf".

Ovo su neki od ozbiljnih problema sa kojima žene moraju da svakoga dana izlaze na kraj kada su u pitanju, posao, ljubav i mnoge druge stvari.

Kada se noću sama vraća kući

Sem ukoliko nije na mestu koje je samo po sebi opasno, postoji vrlo malo stvari zbog kojih bi muškarac bio zabrinut kada sam uveče ide kući, čak i kada je malo više popio. Sa druge strane, žene nemaju taj luksuz – ne kada same idu kući i rizikuju da ih neki muškarac napadne. Čak i kada mnogi smatraju da je nešto bezbedno, stvari su potpuno drugačije kada su žene u pitanju.

Briga o tome šta će obući

Jedina stvar o kojoj većina muškaraca razmišlja jeste da li je to što su obukli lepo. Stvari su potpuno drugačije kada su žene u pitanju. Ako pokažu premalo ili previše kože, ili istaknu dekolte, može se desiti da neko pomisli da ima pravo na njihovo telo. Još gore, ako izgledaju "predobro”, može se desiti da budu okrivljene za to što ih muškarci maltretiraju. O ovome većina muškaraca uopšte ne mora da razmišlja kada obuku farmerke i košulju.

Pojedine stvari su za njih skuplje

Postoji takozvana “roze taksa” za koju muškarci verovatno nikada nisu čuli jer se odnosi samo na ženske proizvode. Tačnije, isti proizvod koji muškarci koriste, poput dezodoransa, košta skuplje ako je namenjen ženama.

Maltretiranje na poslu

Postoje brojne grozne situacije u kojima se žene nalaze na poslu – i u koje bi muškarci teško poverovali – ali istina je. Dodirivanje, poruke, pogledi, neprijatne poude, ne postoji žena koja na svojoj koži nije osetila barem jednu od ovih stvari. Mnoge od ovih stvari sigurno muškarcima nikada ne bi pale na pamet, jer – biti žena je teže nego što mislimo.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan