Problemi sa novim zdravstvenim knjižicama

Problemi sa novim zdravstvenim knjižicama

Elektronske zdravstvene knjižice koriste se tek mesec dana, ali već zadaju muke građanima.

- Dobili smo nove knjižice, firma je uredno platila doprinose, ali kada sam otišla kod lekara nastao je problem. Kada su u Domu zdravlja ubacili knjižicu u čitač, pokazivalo je da nije overena, pa su me vratili. Na kraju se ispostavilo da RFZO ne ažurira redovno podatke o osiguranicima – rekao je za "Kuirir" jedan korisnik nove knjižice, koji se redakciji obratio želeći da ih obavesti o problemu, a prenosi "Mondo".

Drugi su se žalili na kvalitet knjižica jer im je, kako kažu, otpao čip!  U tom slučaju morate do šaltera RFZO kako biste uložili reklamaciju.

Nove knjižice su, kažu, stvorile gužve u čekaonicama domova zdravlja zato što medicinari još nisu savladali rad na sistemu za čipovane dokumente.

U RFZO, međutim, kažu da nema nikakvih problema u primeni novih knjižica, i dodaju da je na sajtu Fonda moguće proveriti da li je sve u redu sa knjižicama, zatim preko aplikacije, kao i putem telefona, prenosi "Mondo".

U RFZO odbacuju i primedbe na kvalitet kartica i nedostatke sistema.

- Fond nije odgovoran za materijal od koga se proizvode kartice. Takođe, performanse zdravstvenih informacionih sistema u zdravstvenim ustanovama nisu u našoj nadležnosti – kažu u RFZO.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Zdenka

    pre 2594 dana i 23 sata

    Postovani
    Poslodavac je duzan da nosi u RFZO zarade tj obrasce da je izmirio obavezu ili uverenje iz poreske uprave za overu elektronskih kartica postupak je isti kao i za zdravstvene knjizice kada su se dobijale markice. Mnogi misle posto su elektronske kartice da je sistem povezan i da dalje ne moraju nista raditi, ali to je greska kada menjate radni odnos ili bilo koji osnov za zdravstveno osiguranje morate ici na saltere RFZO sa elektronskom karticom da bi VAM ucipovali promene koje su nastale .

    Oceni komentar:
    1
    0