Problemi sa registrovanjem računa za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"

Problemi sa registrovanjem računa za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"

Prispeli računi, u prvi put digitalnoj nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" već se mere milionima. Da bi motivisala građane da uzimaju fiskalne račune i tako pospeše borbu protiv sive ekonomije nagradnu igru u saradnji sa NALED-om, organizuje Vlada Srbije.

Ivan Radak iz NALED-a kaže da je do sada poslato 13 miliona računa i da je skeniranjem uneto 55 odsto računa, a ručno uneto 45 odsto. Radak objašnjava zašto ponekad ne radi skeniranje kju-ar koda, prenosi Nova.rs.

Ivan Radak je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je do ovog trenutka prispelo 13 miliona računa, što je više nego u prvom izvlačenju prethodnog ciklusa.

Nadmašili smo očekivanja, jer je do prvog izvlačenja ostalo dosta vremena da popravimo taj rezultat. Imamo oko 330.000 građana koji su se već registrovali – ističe Radak.

Skeniranjem je, dodaje, uneto oko 55 odsto računa, a 45 ručno.

Problem sa kju-ar kodom može da bude zbog toga što je račun izgužvan, ili da je do fiskalne kase trgovca, da je kju-ar kod loše odštampan. Možete da pređete na ručni unos PFR broja koji se nalazi iznad kju-ar koda. Obratite pažnju na slovo ‘o’ i nulu. Preporučujem da se oslonite na aplikaciju koja će vam reći odmah da li je dobro unet račun ili nije i zašto nije – napominje Radak.

Na samom izvlačenju biće "loto bubanj".

U njemu će biti loptice, putem kojih ćemo dobiti šest brojeva. Kao i u prethodnim ciklusima imaćemo poznate ličnosti. Oni će na jednom tasteru birati dva slova koja su u jednistvenom kodu i tako ćemo dolaziti do dobitne kombinacije – ističe Radak.

Računi koji su poslati do 12 časova na dan izvlačenja su u igri, a oni koji ne budu izvučeni ostaju za naredna izvlačenja, kao i za naredni krug koji će biti kasnije ove godine, piše Nova.rs.

Nagradni fond je gotovo milion i 700.000 evra.

Sada imamo pet izvlačenja, prvi je 28. januara, poslednje 25. februara, očekuje nas 10 stanova. Imamo dva jednoiposobna stana, pet dvosobnih, dva trosobna i glavna nagrada je jedan četvorosoban stan od 100 kvadrata. Stanovi su u naselju Zemunske kapije i u bloku 63 – navodi Radak.

Glavni cilj je, kaže, da se jača svest građana o tome zašto je važno da pri svakoj kupovini uzmu fiskalni račun i budu odgovorni.

Oceni vest:
5
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • zeljko

  pre 72 dana i 14 sati

  po tome ni jedna radnja u mom okruzenju nema dobar stampac ili ima lose QR kodove... laz, nego aplikacija ne radi kako treba a neko se lepo tu ugradio. Jer nemoguce je da od 10 racuna sa 10 razlicitih mesta i pokusaja skeniranja sa 2 telefona ni jedan racun ne valja QR kod

  Oceni komentar:
  0
  33
 • Slavica Milovanović

  pre 72 dana i 1 sat

  Ne dobijam kod da bih se mogla registrovati

  Oceni komentar:
  2
  4
 • Ruzica

  pre 70 dana i 20 sati

  Uzmi rwcun i pobedi

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Joca

  pre 70 dana i 19 sati

  Ne umeju ni "nagradnu igru" da organizuju kako treba a hoće da suzbiju sivu ekonomiju

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Falš računi

  pre 51 dan i 17 sati

  Ne kažite, McDonald's i Lak korak računi ne rade. Nisu jedini. Mafija zaštićena.

  Oceni komentar:
  0
  0