Prodaja Luke Novi Sad prolazi u tišini

Prodaja Luke Novi Sad prolazi u tišini

Rok za podnošenje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad istekao je pre pet i po meseci, a javnost još uvek ne dobija nikakve informacije o tome ko je zainteresovan za kupovinu poslednje državne luke u Srbiji. Da li je u pitanju predostrožnost, ili je prodaja, kako smatraju pojedini stručnjaci, negde zapela?

Privatizacija Luke Novi Sad već je započeta i ona je već praktično prodata jednoj nemačkoj kompaniji, ali samo na stranicama tabloida. Zvanično, prodaja poslednje srpske luke u državnom vlasništvu prolazi u tišini, bez ikakvih naznaka u kojoj fazi je postupak. U Ministarstvu privrede tvrde, ćutnja je iz predostrožnosti.

- U ovoj fazi prikupljanja ponuda, Ministarstvo neće iznositi u javnost imena zainteresovanih kupaca kako se ne bi ugrozilo sprovođenje postupka privatizacije. Kada se steknu uslovi za početak procesa, Ministarstvo će saopštiti javnosti ko su ponuđači – kaže se u saopštenju Ministarstva privrede.

Kako dalje navode, sticanje tih uslova sad zavisi od samog menadžmenta Luke, koji bi trebalo da isknjiži zemljište, napravi popis imovine i predloži fer sumu za koju bi ona mogla biti prodata. U kojoj fazi je taj postupak, N1 nije uspeo da sazna od rukovodstva.

Direktor novosadske luke, Aleksandar Milovančev, inače vrlo otvoren za saradnju s medijima, od kako je država odlučila da proda preduzeće koje vodi ne komentariše samu privatizaciju. U retkim odgovorima na novinarska pitanja, umesto svog komentara, uglavnom samo navodi poslovne uspehe Luke Novi Sad.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

 
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje isključenje vode novosađani matičar novi sad bez struje jkp lisje elektrovojvodina Aleksandar Vučić jkp novosadska toplana bez vode servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad klinički centar vojvodine KCV servisne informacije promenada JGSP "Novi Sad" bebe šoping centar promenada novosadska policija Spens sahrane novi sad betanija novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija