Prodaja sezonskih ulaznica za Štrand počinje sutra, ulaz slobodan do utorka

Prodaja sezonskih ulaznica za Štrand počinje sutra, ulaz slobodan do utorka

Kupališna sezona na Štrandu zvanično je počela 1. maja.

Ulaz na plažu će biti slobodan do utorka, 17. maja, a prodaja sezonskih ulaznica će početi sutra na glavnoj blagajni Štranda.

Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina dve ulaznice po ceni od 300 dinara. Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid).

Cene ulaznica se nisu menjale i iznose 50 dinara dnevna ulaznica, 1.345 dinara sezonska ulaznica bez popusta i 1.150 dinara sezonska ulaznica sa popustom (đaci, studenti, penzioneri).

Radno vreme blagajne je svakog dana od 8 do 19 časova.

Kao i prethodnih godina akcija "Humanitarni ponedeljak" se nastavlja i ove godine –  ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda.

U sklopu priprema za 111. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak. Urađene su deratizacija i dezinfekcija kabina, tretirani su travnjaci protiv krpelja, oblikovane su krošnje na 36 kuglastih bagrema, rekonstrukcija travnjaka na 2.000 m², obezbeđena je spasilačka i lekarska služba.

FOTO: Nova spasilačka oprema prezentovana danas na Štrandu

 


Projektom "Bezbedna plaža", kroz konkurs Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma, obezbeđena su sredstva za novu spasilačku opremu (čamac za spasavanje na vodi, info table, spasilačke kule, motorole, bove). Ceo projekat "Bezbedna plaža" realizovan je u cilju razvijanja svesti posetilaca kupališta o tome koliko je bitno poštovati principe utvrđene pravilnikom službe spasavanja na vodi, koliko je opasno kupati se u reci, a ne pridržavati se saveta spasilaca, postavili smo sebi niz zadataka koje smo sproveli kako bi naša plaža bila još bezbednija za sve posetioce – navodi se u saopštenju "Gradskog zelenila".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan