Prodaje se garderoba i oprema iz prodavnica C&A u stečaju

Prodaje se garderoba i oprema iz prodavnica C&A u stečaju

Ženska, muška, dečja garderoba i modni dodaci u vlasništvu trgovine C&A d.o.o. u stečaju, prodaju se po početnoj ceni od 94,8 miliona dinara. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika na prodaju nudi i opremu iz ovih prodavnica, poput zidnih polica, pultova za garderobu, lutaka, kancelarijskog nameštaja po početnoj ceni od 42,97 miliona dinara.

Kupci zainteresovani za imovinu C&A mogu 9. oktobra javno da se nadmeću za dve imovinske celine – zalihe robe i opremu za maloprodajne objekte.

Imovina stečajnog dužnika se kupuje u viđenom stanju bez pružanja garancija i stečajni upravnik ne odgovara za nedostatke koje kupci utvrde po izvršenoj prodaji – navodi ALSU u javnom oglasu.

Kada je reč o zalihama robe, nju čini 106.763 komada ženske garderobe, 75.135 komada muške garderobe, 62.672 komada dečje garderobe i 3.961 komada modnih dodataka (aksesoara). Početna cena za tu celinu je 94.848.890,50 dinara.

Opremu za maloprodajne objekte čini 2.613 zidnih polica (drvo -metal), 567 drvenih većih pultova za garderobu, 600 manjih drvenih pultova za garderobu, 91 orman za registratore, 407 lutaka, 54 komada kancelarijskih stolica, fotelja, troseda i klupa, 79 kancelarijskih stolova i 1.575 štendera. Na spisku je i 118 ormara za garderobu, 21 metalna kasa ili sef, 277 šipki za garderobu, 16 merdevina, 16.000 komada delova polica i štendera, kao i 2.000 dasaka i 13 protivpožarnih aparata, ali i 1.362 "komada IT opreme".

Početna cena na javnom nadmetanju za ovu celinu je određena na nivou od 42.974.382,00 dinara.

Kupci pre nadmetanja moraju da polože depozit u iznosu od 20 odsto vrednosti robe za koju su zainteresovani, ili da polože prvoklasnu bankarsku garanciju.

Kako je C&A u Srbiji završio u stečaju

Kompanija C&A najavila je 5. jula stečaj nakon što je, kako je saopštila, "postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca".

I BREND C&A ODLAZI IZ SRBIJE: Iz Uprave carina otkrili zloupotrebe oko šverca kineske robe


Iz Uprave carina tada su, za portal N1, ne naglašavajući koja je kompanija u pitanju, naveli da su 2021. godine otkrili zloupotrebe, koje su godinama unazad vršene tako što su službenici jedne inostrane modne kompanije, zajedno sa službenicima jedne špediterske firme, zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije.

Počinioci su sistematično počinili više od 300 prevarnih radnji kojima se krše carinski propisi Republike Srbije. Ova odluka utiče na 14 prodavnica i oko 135 zaposlenih u Srbiji. Situacija je veoma specifična i primenjuje se samo na Srbiju. Ovaj razvoj događaja ni na koji način se ne tiče drugih tržišta na kojima posluje C&A – saopštila je kompanija C&A iz Dizeldorfa početkom jula.

Uhapšen carinski agent "C&A", oštetio budžet za više od 750 miliona


Dodaje se da je počinilac prevare jedan od poslovnih partnera kompanije, "kao i drugi počinioci koji su i dalje nepoznati".

Ostatak teksta možete pogledati preko ovog linka.

Oceni vest:
0
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan