Prodajna izložba rukotvorina korisnika centra ŠOSO "Milan Petrović"

Prodajna izložba rukotvorina korisnika centra ŠOSO "Milan Petrović"

Prodajna izložba radnog centra ŠOSO "Milan Petrović" biće održana u petak, 12. maja, u prostorijama Univerziteta Privredna akademija, Cvećarska 2, Novi Sad.

Izložba će biti otvorena za sve posetioce od 10 do 15 časova.

Radni centar za osobe sa invaliditetom pri školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" počeo je sa radom 2005. godine. Korisnici ovog objekta obučavaju se za tkanje, krojenje i šivenje, grnčariju, a uče i o proizvodnji aromatičnog bilja i gajenju pečuraka.

U okviru njega, pruža se podrška: mladima sa invaliditetom koji su korisnici Dnevnog boravka nakon navršene 27 godine života, mladima koji su stekli zvanje za neko od zanimanja u jednogodišnjem, dvogodišnjem, trogodišnjem trajanju u okviru srednje škole, mladima sa invaliditetom koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, pojedincima koji su dobili informaciju o postojanosti Radnog centra u lokalnoj zajednici, kao i korisnicima Kućnih zajednica.

Osnivači Radnog centra ŠOSO "Milan Petrović" su Grad Novi Sad i Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija Hitna pomoć jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad bez struje Isključenje struje sahrane novi sad isključenje vode elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja Republički hidrometeorološki zavod novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci horoskop bebe Dom zdravlja novorođenčad dnevni horoskop bez vode Dom zdravlja Novi Sad istraživanje jkp lisje bez grejanja JKP Vodovod i kanalizacija policija isključenja struje novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad