Produžen humanitarni bazar knjiga u Novosadskom pozorištu

Produžen humanitarni bazar knjiga u Novosadskom pozorištu

Kako su već prvog dana akcije Bazar knjiga za Školu "Milan Petrović" naši sugrađani pokazali veliko interesovanje, Novosadsko pozorište odlučilo je da akciju, koja traje i danas , 6. decembra, produži i na 13, 14. i 15. decembar. 

Kako se navodi u saopštenju Újvidéki Színháza, tokom prva dva dana akcije prikupljeno je 36.550 dinara. Bazar je otvoren od 10 do 19 sati u holu velike scene. Knjige se prodaju po ceni od 100 i 200 dinara. Direkcija škole najavila je da će prikupljenim novcem kupiti paketiće za decu ove ustanove. 

Knjige je pozorište sakupilo zahvaljujući svojoj publici u akciji "Knjiga kao ulaznica". Među naslovima koje se mogu kupiti su i knjige Orhana Pamuka, Murkamija, Đerđa Konrada, Gorana Petrovića, Jovana Dučića, Hermana Hesea, Mopasana, Hemigveja, Gordane Kuić, Toni Morison, Žarka Lauševića... Na Bazaru se može kupiti mnogo naslova iz školske lektire, knjiga o zdravlju i samopomoći ali i "naslova za jedno popodne". Deo naslova svetske literature na mađarskom jeziku otkupilo je Novosadsko pozorište.

 
 
 
Nakon što su čuli za ovu akciju, u Gradskoj biblioteci Novi Sad odlučili su da je pomognu donacijom knjiga a drugog dana akcije IK "Forum" je donirala 72 knjige. Tokom drugog dana, publika Novosadskog pozorišta donela je komplete Hermana Hesea, Perl Bak, Kronina, "Prohujalo sa vihorom" Margaret Mičel, Branka Ćopića... Cena kompleta kreće se od 1.000 (Ćopić) do 1.500 (Kronin, Bak) i 2.000 dinara (Hese).

 
 

K
njige se i dalje mogu doneti u pozorište, svakog dana, i ostaviti na portirnici teatra u Jovana Subotića 3-5, poručuju iz Újvidéki Színháza.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan