PROGNOZE: Svake godine temperatura će rasti za 1,5 stepen

PROGNOZE: Svake godine temperatura će rasti za 1,5 stepen

Decenija od 2014. do 2023. biće najtoplija u više od 150 godina vođenja evidencije...

Londonska Meteorološka kancelarija saopštila je da se svet nalazi usred onoga što će verovatno biti najtoplijih 10 godina od kada se vode podaci.

Predviđa se da će temperature za svaku od narednih pet godina biti za stepen više, a možda još veće u poređenju sa predindustrijskim nivoima, prenosi portal 021.rs.

Takođe, moguće je da će u narednih pet godina globalne temperature privremeno ići i iznad 1,5 stepeni godišnje. To se smatra kritičnim pragom za klimatske promene. 

Ukoliko se podaci poklope sa prognozom, onda će decenija od 2014. do 2023. biti najtoplija u više od 150 godina vođenja evidencije. 

Meteorološka kancelarija objavila je da je 2015. bila prva godina u kojoj je globalna godišnja prosečna temperatura dostigla jedan stepen iznad predindustrijskog nivoa. Svake godine od tada, globalni prosek je blizu ili iznad jednog stepena. 

Prognoze su da će se ovaj trend verovatno nastaviti ili povećati u narednih pet godina.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija sahrane servisne informacije isključenja struje servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Novo groblje u Petrovaradinu vremenska prognoza Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad raspored sahrana novi sad bez struje bez vode centralno groblje u Futogu JKP Vodovod i kanalizacija bebe novosadsko porodilište Isključenje struje Vreme u Novom Sadu klinički centar vojvodine gradsko groblje jkp novosadska toplana Zavod za transfuziju krvi Vojvodine RHMZ jkp lisje elektrovojvodina betanija novosađani