PROGNOZE: Svake godine temperatura će rasti za 1,5 stepen

PROGNOZE: Svake godine temperatura će rasti za 1,5 stepen

Decenija od 2014. do 2023. biće najtoplija u više od 150 godina vođenja evidencije...

Londonska Meteorološka kancelarija saopštila je da se svet nalazi usred onoga što će verovatno biti najtoplijih 10 godina od kada se vode podaci.

Predviđa se da će temperature za svaku od narednih pet godina biti za stepen više, a možda još veće u poređenju sa predindustrijskim nivoima, prenosi portal 021.rs.

Takođe, moguće je da će u narednih pet godina globalne temperature privremeno ići i iznad 1,5 stepeni godišnje. To se smatra kritičnim pragom za klimatske promene. 

Ukoliko se podaci poklope sa prognozom, onda će decenija od 2014. do 2023. biti najtoplija u više od 150 godina vođenja evidencije. 

Meteorološka kancelarija objavila je da je 2015. bila prva godina u kojoj je globalna godišnja prosečna temperatura dostigla jedan stepen iznad predindustrijskog nivoa. Svake godine od tada, globalni prosek je blizu ili iznad jednog stepena. 

Prognoze su da će se ovaj trend verovatno nastaviti ili povećati u narednih pet godina.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinički centar vojvodine bez struje betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo šoping centar promenada JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje jkp novosadska toplana izmena režima saobraćaja novosadska policija bebe elektrovojvodina humanitarna akcija sahrane novi sad novosađani 27. novosadski maraton isključenje vode Aleksandar Vučić jkp lisje novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja bez vode Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište Spens servisne informacije novi sad KCV raspored sahrana novi sad isključenja struje servisne informacije