Projekat "International Kindergarten": Imamo li uticaj na budućnost naše dece?

Projekat "International Kindergarten": Imamo li uticaj na budućnost naše dece?

"Apsolutna većina stanovnika Srbije ima krajnje negativno mišljenje o manjinskim grupacijama i ne žele ih u svom okruženju. Gej populaciju opravdano je tući. Žene u crnom predmet su podsmeha i vređanja čak i u velikim javnim medijima. Ispitivanja pokazuju da najveću socijalnu distancu i odbojnost Srbi pokazuju prema Albancima i Hrvatima. U Srbiji je ubijen Francuz samo zato sto je bio navijač kluba iz svoje zemlje."

Ovi podaci zaista su uznemiravajući, ali realni. Međutim, većina nas se samo zgrozi na takve informacije i nastavi dalje ne razmišljajući da li mogu da imaju uticaj na ovakve stvari u svom okruženju. Ali, da li su mladi svesni svoje uloge u društvu?

Organizacija vođena od strane mladih AIESEC organizuje ovog leta projekat pod nazivom “International Kindergarten” u privatnim i državnim vrtićima širom našeg grada i cele Srbije.

Projekat je koncipiran tako da mladi iz čitavog sveta dolaze u naš grad da drže radionice deci na različite teme poput njihove kulture, jezika, običaja kako bi na taj način deca imala šansu da se odmalena upoznaju sa nekim ko živi na drugom kraju sveta i time smanje ksenofobičnost u najranijem periodu života.

Međutim, građani Novog Sada imaju mogućnost da daju svoj doprinos da ovaj projekat bude što veći i da osete novu kulturu i u svom domu. Uporedo sa ovim projektom organizuje se i projekat “Global Host” čija je ideja da se pruži prilika svim zainteresovanim da ugoste inostranog volontera koji će raditi u pomenutim vrtićima na 3 ili 6 nedelja čime ne bi imali nikakvu odgovornost osim da njemu ili njoj obezbede smeštaj.

Ovog leta u Novi Sad dolaze mladi iz čak 18 zemalja poput Meksika, Portugala, Grčke, Italije, Egipta, Kine i mnogih drugih, tako da je ovo jedinstvena prilika da ovo leto učinite posebnim za sebe i svoje ukućane. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem sledećeg linka ili sve informacije potraže putem mejla .

Izvor: AIESEC

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan