Projekat "Ispod površine": Život žena iz osetljivih grupa (FOTO)

Projekat "Ispod površine": Život žena iz osetljivih grupa (FOTO)

Izložbom fotografija, otvorenom juče na drugom spratu Tržnog centra "Bazar", započela je promocija projekta "Ispod površine", koja zajedno sa televizijskim i radio serijalom predstavlja život pet žena iz osetljivih grupa. Pomenuti serijal emitovaće se od početka februara na RTV-u.

Prema rečima autorke projekta i producentkinje serijala, Olivere Miloš Todorović iz Shockart produkcije, cilj  je bio da doprinesu osnaživanju položaju žena u društvu.

- U pet polusatnih epizoda prikazaćemo živote pet žena, jedne koja se dve godine borila protiv raka, samohrane majke koja živi sa dve devojčice, žene koja se nalazi u materinskom domu sa decom, osuđenice koja se porodila u zatvoru i čiji je sin u hraniteljskoj porodici i žene koja je mesecima živela u sigurnoj kući. Želimo da prikažemo šta država radi za te osobe kako bi im pomogla da poboljšaju svoje živote. Takođe, hteli smo da vidimo šta se dešava sa njihovom decom, jer je bitno da se od postojećih socijalnih problema i slučajeva ne prave novi. Fotografije i serijal prikazuju njihovu volju za životom – izjavila je Todorović (slika dole).


Koautorka projekta i autorka fotografija Marija Ćalić Šuica kazala je da je namera bila da se široj publici ukaže na ovakve probleme, kako bi postojala društvena svesta da oni postoje.

Novosađani će izložbu moći da pogledaju do nedelje 22. januara, nakon toga će fotografije biti postavljene u Nišu, Beogradu i Kragujevcu.

Serijal će početi da se emituje 4. februara od 17.25 sati na Radio televiziji Vojvodine.

Pogledajte još fotografija sa izložbe!

Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan