Projekcija dokumentarnog filma "Ne tiče me se…tiče se svih nas" u petak u Američkom kutku

Projekcija dokumentarnog filma "Ne tiče me se…tiče se svih nas" u petak u Američkom kutku

Projekcija dokumentarnog filma "Ne tiče me se…tiče se svih nas" održaće se u petak, 25. novembra, u 19 časova u Američkom kutku Novi Sad (Kej žrtava racije 2b) u okviru globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" Centra za socijalne inovacije i integracije. 

Ovaj film je snimljen sa ciljem da objasni svim građanima i građankama važnost prijavljivanja nasilja. Pored obraćanja stručnjaka iz oblasti prevencije porodičnog nasilja i zaštite žrtava kao i predstavnika institucija zaduženih da štite građane i građanke od svih oblika nasilja biće prikazan snimljeni društveni eksperiment koji je sproveden u Novom Sadu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici da bi se zabeležile reakcije građana i građanki u situacijama nasilja nad ženama. 

Ovaj film upućuje da konačno trebamo da stavimo zarez u rečenici "ne tiče me se" kako bismo svi stali u zaštitu naših sugradjana i sugrađanki i rekli "ne, tiče me se…tiče se svih nas" jer smo svi deo zajednice i jednako dužni da svakog pojedinca i pojedinku štitimo od nasilja i jednako obavezni da ne ćutimo. 

Film je snimila kancelarija INL (Međunarodni biro za borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona) ambasade SAD u Srbiji u okviru pomenute kampanje a biće istovremeno prikazan u još 13 gradova Srbije. 

Prijave za projekciju filma vrše se putem sledećeg LINKA.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan