PROMENADA: Gledaoci u bioskopu nisu bili obavešteni da je uključen protivpožarni alarm

PROMENADA: Gledaoci u bioskopu nisu bili obavešteni da je uključen protivpožarni alarm

Tržni centar Promenada u Novom Sadu u petak 4. januara, oko 19 časova, bio je privremeno evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm.

Međurim, kako saznaje VOICE, posetioci bioskopa u tom objektu uopšte nisu bili obavešteni o tome.

Katarina Vasiljević koja je u tom trenutku bila u bioskopu ispričala je da niko u bioskopu nije bio obavešten da je u toku evakuacija, niti se čulo bilo kakvo obaveštenje preko razglasa.

- Bila sam sa verenikom u bioskopskoj sali i tek kada se film završio, shvatili smo da je tržni centar bio evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm. Nas niko nije obavestio da je u toku evakuacija. Zamislite da se nešto stvarno desilo… Niko bioskop ne obaveštava!? Šta da se nešto stvarno desilo… – rekla je Vasiljević.

Kako je naš portal sinoć pisao, policija i vatrogasci su izašli na lice mesta. 

Portal 021.rs preneo je danas da je predstavnica "NEPI Rockcastle" Tina Mijović izjavila da je protivpožarni alarm aktiviran od strane NN lica sa malicioznom namerom. 

- Odmah nakon oglašavanja alarma dežurna vatrogasna služba, koja je stacionirana na objektu 24/7, je u jako kratkom roku utvrdila da se radi o lažnoj uzbuni. Obaveštenje u slučaju požara na razglasu u 'TC Promenada' je dvojezično, na srpskom i engleskom. U slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma, liftovi i pokretne stepenice se automatski zaustavljaju, omogućavajući naravno posetiocima koji se u tom trenutku nalaze u/na njima sigurnu evakuaciju. U pitanju je standardna procedura u slučaju opasnosti – poručila je Mijović.

Ona, međutim, dodaje da se alarm oglasio u celom tržnom centru i da je osoblje bioskopa bilo upoznato sa svim dešavanjima.

- Kako se u najkraćem roku ustanovilo da se radi o lažnoj uzbuni, nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca bioskopa. Osoblje bioskopa, kao i osoblje 'TC Promenada' je u svakom trenutku bilo svesno situacije i reagovalo u skladu sa propisima u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma – kazala je Mijović.

U zvaničnom saopštenju za javnost, predstavnici tržnog centra naveli su da je nepoznata osoba vandalizovala jedan od panela protivpožarne zaštite i aktivirala protivpožarni alarm.

Izvori: Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICEPortal 021.rs

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan