Promenljivo oblačno, po podne kišovito, najviša dnevna u NS oko 25°C

Promenljivo oblačno, po podne kišovito, najviša dnevna u NS oko 25°C

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas i sutra na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će povremeno biti praćeni jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše, naročito u sredu – 30 do 40 mm za 12 sati.

Na severu Srbije ujutro prestanak padavina, a u toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo.

U ostalim krajevima povremeno kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji će na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom. U ostalim delovima duvaće uglavnom slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 15 do 19 stepeni, a najviša od 23 na zapadu do 30 stepeni na jugu Srbije.

U Novom Sadu ujutro prestanak kiše, a pre podne kratkotrajno razvedravanje. Posle podne novo naoblačenje, uveče i u toku noći ponovo kiša i kratkotrajni pljuskovi. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura oko 17 stepeni, a najviša oko 25 stepeni.

Izgledi vremena do 16. jula: U sredu u većem delu zemlje pretežno oblačno i još malo svežije s kišom i pljuskovima, koji će na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni grmljavinom i jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše. U Vojvodini uglavnom suvo, posle podne sa dužim sunčanim intervalima. Najviša temperatura od 20 do 24ºC. Uveče i u toku noći u svim krajevima razvedravanje. U četvrtak i petak suvo sa sunčanim intervalima, a od subote ponovo česta pojava kiše, pljuskova i grmljavina. Maksimalna temperatura u većini mesta od 23 do 28 stepeni. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan