Promocija knjige o grupi KUD Idijoti 18. juna u "Svilari"

Promocija knjige o grupi KUD Idijoti 18. juna u "Svilari"

Promocija knjige "Život s idi(j)otima", autora Nenada Marjanovića, poznatijeg pod nadimkom Dr Fric, održaće se u utorak, 18. juna, u kulturnoj stanici "Svilara".

Na promociji će, osim autora, govoriti i Sandra Rančić, osnivač festivala muzičkog dokumentarnog filma "Dok`n`ritam", Petar Janjatović, izdavač Dallas Recordsa i Obrad Škrbić, v.d. direktora Ustanove studentski kulturni centar Novi Sad. Moderator će biti Željko Čačija.

Nenad Marjanović Dr Fric je novinar i komentator istarskog portala "Regional Express", urednik i voditelj satirične televizijske emisije “Sistematski pregled” i pokretač i vlasnik istarske Rock galerije. Rođen je 1964. godine u Puli.Prema rečima samog autora, knjiga se bavi diskografski najplodonosnijim delom karijere sastava koji je ratnih godina stekao kultni status širom Balkana, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je KUD Idijote među ikone urbane levice u ovom delu Evrope.

– "Život s idi(j)otima" je iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog sustava, uspostavljanju novog sustava, gašenju jedne i uspostavljanju druge države. Knjiga koja je prožeta pričicama iz života jednog rock sastava u vrtlogu rata, priča o ljudima, njihovim karakterima, priča pisana iz garderoba rock klubova, priča koja ulazi iza svijetla pozornice, priča kojom se ne bave povjesničari, a koja se bavi bendom koji je zasigurno povijesni fenomen urbane kulture jedne izgubljene generacije – navodi Marjanović. 

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan