Proširuje se Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici

Proširuje se Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici

U Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici gradiće se novi objekat za dijagnostiku i lečenje onkoloških pacijenata.

To je potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i dodao da su se stekli svi uslovi za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovaj projekat, piše RTV.

S obzirom na to da se broj obolelih od malignih bolesti stalno povećava, na ovaj način bi se dugoročno rešio problem prostornih kapaciteta za lečenje najtežih onkoloških bolesnika, ali i bolesnika koji se leče na Institutu za kardiovaskularne bolesti i Institutu za plućne bolesti Vojvodine.

Prilikom obilaska radova na adaptaciji i rekonstrukciji Klinike za internu onkologiju, sekretar Gojković obišao je i prostor gde uskoro počinju građevinski radovi za smeštaj dva nova akceleratora i CT simulator.

U staroj zgradi Instituta za onkologiju postoje tri bunkera koji su stari oko 30 godina. Posle kompletne adaptacije tog prostora, koja podrazumeva neophodan građevinski deo radova, kompletnu zamenu kanalizaciono-ventilacionih i elektroenergetskih instalacija, planiran je smeštaj i instaliranje ovih aparata.

Nažalost, u ovu zdravstvenu ustanovu godinama nije bilo značajnijih ulaganja pa je oprema zastarela i često otkazuje, a veoma je skupa za održavanje, podsetio je sekretar Gojković i dodao da će nabavkom dva nova akceleratora za zračenje i najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu biti rešen problem liste čekanja.

Za nabavku medicinske opreme i infrastrukturne radove, Pokrajinska vlada je u poslednje tri godine u Institut za onkologiju Vojvodine uložila 385 miliona dinara, javlja RTV.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina novorođenčad KCV humanitarna akcija JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad sahrane novi sad bez vode Aleksandar Vučić betanija isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije bebe novosadsko porodilište Isključenje struje šoping centar promenada klinički centar vojvodine bez struje Spens isključenja struje jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija jkp novosadska toplana novosađani izmena režima saobraćaja servisne informacije novi sad 27. novosadski maraton