Proširuje se Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici

Proširuje se Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici

U Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici gradiće se novi objekat za dijagnostiku i lečenje onkoloških pacijenata.

To je potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i dodao da su se stekli svi uslovi za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovaj projekat, piše RTV.

S obzirom na to da se broj obolelih od malignih bolesti stalno povećava, na ovaj način bi se dugoročno rešio problem prostornih kapaciteta za lečenje najtežih onkoloških bolesnika, ali i bolesnika koji se leče na Institutu za kardiovaskularne bolesti i Institutu za plućne bolesti Vojvodine.

Prilikom obilaska radova na adaptaciji i rekonstrukciji Klinike za internu onkologiju, sekretar Gojković obišao je i prostor gde uskoro počinju građevinski radovi za smeštaj dva nova akceleratora i CT simulator.

U staroj zgradi Instituta za onkologiju postoje tri bunkera koji su stari oko 30 godina. Posle kompletne adaptacije tog prostora, koja podrazumeva neophodan građevinski deo radova, kompletnu zamenu kanalizaciono-ventilacionih i elektroenergetskih instalacija, planiran je smeštaj i instaliranje ovih aparata.

Nažalost, u ovu zdravstvenu ustanovu godinama nije bilo značajnijih ulaganja pa je oprema zastarela i često otkazuje, a veoma je skupa za održavanje, podsetio je sekretar Gojković i dodao da će nabavkom dva nova akceleratora za zračenje i najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu biti rešen problem liste čekanja.

Za nabavku medicinske opreme i infrastrukturne radove, Pokrajinska vlada je u poslednje tri godine u Institut za onkologiju Vojvodine uložila 385 miliona dinara, javlja RTV.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

uhapšen diler bebe novosadsko porodilište zodijak JGSP "Novi Sad" elektrovojvodina servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode jkp lisje novorođenčad zdravlje sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije betanija bez vode obeležavanje novosadske racije vlada srbije Novosadska racija korona virus klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dnevni horoskop horoskop astrologija raspored sahrana novi sad izmena trase autobusa isključenja struje