Prošlo godinu dana od ubistva Markuša, ubica još uvek nepoznat

Prošlo godinu dana od ubistva Markuša, ubica još uvek nepoznat

Novosadska policija još traga za osobom koja je u 24. novembra prošle godine uveče u "sačekuši" ispalila smrtonosne hice u Marka Markuša (29) iz Novog Sada, na parkingu ispred sportske hale nedaleko od hotela "Sajam".

U Markuša, sina nekadašnjeg funkcionera policije, nepoznati napadač je ispalio šest-sedam metaka iz pištolja. Zadobijene povrede su bile teške, s obzirom na to da su meci završili u gotovo svakom delu mladićevog tela. Markuš je, uprkos naporima lekara Urgentnog centra da ga reanimiraju, ubrzo podlegao ranama.

Napadač, za koga se veruje da je imao pomagače, u 21.40 je pucao iz mraka u trenutku kada je Markuš prilazio "mercedesu" udaljenom od hale svega nekoliko metara. Budući da su na kolima američke registarske oznake, i da takvih tablica nema mnogo u Novom Sadu, inspektori ne isključuje mogućnost da je sada pokojni Markuš kobne večeri vozio kola svog zeta, bivšeg košarkaša Darka Miličića, koji se oženio njegovom rođenom sestrom, prenosi "Dnevnik". 

Markuš je te večeri bio na fudbalu u hali. Kada se s torbom uputio prema kolima, napadač, koji ga je, po svemu sudeći, čekao, pucao je u njega, posle čega je pobegao, najverovatnije peške. S višestrukim povredama, Markuša su odmah privatnim kolima prevezli do Urgentnog centra, udaljenog oko kilometar odatle, ali mu, nažalost, nije bilo spasa. Povrede su bile smrtonosne.

Ko je i zbog čega pucao u tog dvadesetdevetogodišnjaka, među Novosađanima poznatog po učestvovanju u mnogobrojnim incidentima u gradu, koji je još kao maloletnik dolazio u sukob sa zakonom, utvrdiće se istragom.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan