Prosvetni pregled: Konkurs za upis u srednje škole biće u prodaji od 25. maja

Prosvetni pregled: Konkurs za upis u srednje škole biće u prodaji od 25. maja

Izdanje će moći da se kupi u knjižarama Prosvetnog pregleda, Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike i drugim knjižarama širom zemlje po ceni od 250 dinara, a moći će da se naruči i pouzećem.

U Konkursu za upis u srednje škole navedeni su podaci o broju učenika po školama čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, područjima rada, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja.

Navedena su taksativno dokumenta potrebna za upis, ali i uslovi za prijem u ustanove za smeštaj i ishranu, kao i spisak domova i škola koje nude internatske usluge, prenosi Radio televizija Vojvodine.

U Konkursu se mogu naći i podaci o uslovima za dobijanje učeničkih kredita i stipendija, kao i novoj mreži srednjih škola i novinama u opštem srednjem i stručnom obrazovanju i vaspitanju.

Sastavni deo Konkursa za upis u školsku 2018/ 19. godinu su i Prijava za ispit i lista želja, na čijem spisku može da bude najviše 20 obrazovnih profila - potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno sa Konkursom Prosvetni pregled ce objaviti i Informator sa orijentacionim brojem bodova rangiranih učenika po školama u poslednje tri školske godine. Ni Informator neće menjati cenu iz prethodnih godina – moći će da se kupi za 220 dinara.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan