Protest "2 minuta tišine" protiv petardi i brutalnosti

Protest "2 minuta tišine" protiv petardi i brutalnosti

Protest „Stop petardama! Stop brutalnosti!“ u organizaciji grupe „2 minuta tišine“ održava se sutra, u nedelju 17. decembra, u 15 časova na Trgu slobode.

Prethodnih pet sedmica grupa „2 minuta tišine“ organizovala je proteste „Stop petardama“, a sutra je njihov protest usmeren i protiv brutalnosti. Okupljanje je u 14.45, početak protesta je u 15 časova, a skup se završava u 16 sati.

- Kraj prethodne i početak ove godine je u Srbiji počeo poprilično krvavo i bučno. Bučno naravno od raznih eksplozivnih naprava koje nesavesni građani bacaju na sve strane pokušavajući da se "zabave"! Bez obzira da li će te petarde povrediti nekoga i da li smetaju nekome. Bez razmišljanja da je njihova zabava za nekoga brutalnost koja izaziva bol! – kaže Vladimir Vava Jovanović iz neformalne grupe građana „2 minuta tišine“.

Osim Novog Sada, ovaj problem su uvideli i građani Pančeva koji su prošle nedelje takođe imali protest sa istom temom. Ove nedelje se uključuju i građani Beograda! U isto vreme, deo Srbije će gromoglasnom tišinom ustati protiv brutalnosti uopšte!

- Što se tiče petardi, počeli smo da pomeramo temelje "tradicionalnog načina slavlja"! Desilo se da Badnje veče u Ravnom Selu može da se proslavi i bez eksplozija. Bravo za njih! Vreme je da pomerimo temelje i brutalnosti koja se proširila kao pandemija po svim segmentima društva. Ta bolest ne bira. Ali ima leka i za nju. Ima nas koji hoćemo da stanemo na rep pošasti i hoćemo da pomognemo u izlečenju obolelih – navodi Jovanović.

Na protestu će podržati i dva akcijaša iz opštine Bačka Topola koji su postali žrtve bahatosti moćnika koji ih sprečavaju u plemenitim misijama.

- Đura Vavroš je podigao vetro-zaštitni pojas oko naselja Krivaja i to 1200 sadnica. Preduzeće "Krivaja" je preoralo sadnice iz samo njima poznatih razloga. Dragan Pečurica je kažnjen jer se zalaže za čist vazduh u Bačkoj Topoli. Obojica su brutalno kažnjena zbog toga što misle i na druge, a ne samo na sebe!!! Zbog svega navedenog, i svih slučajeva koji su se samo od početka godine desili u Srbiji, "2 minuta tišine!" kaže DOSTA!!! – kaže Jovanović i poručuje Novosađanima „Vidimo se u nedelju 17. januara na Trgu slobode“.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan