Protest advokata u sredu ispred novosadskog suda

Protest advokata u sredu ispred novosadskog suda

Advokatska komora Vojvodine (AKV) organizuje protestno okupljanje advokata ispred zgrade suda u Novom Sadu u sredu, 11. maja, u 12 časova, zbog brojnih nerešenih slučajeva napada na advokate, od kojih je poslednji paljenje automobila advokata Dragana Konjevića. 

Prethodno je bačena bomba na kuću advokata dr Miroslava Đorđevića, zapaljen je automobil advokata Gorana Karadžića i advokata Mladena Sikimića, a još uvek nisu otkriveni učinioci ubistva advokata Momira Lazića, dr Lošonc Aurela i brojnih drugih krivičnih dela u kojima su oštećeni advokati sa područja naše advokatske komore. 

Advokatska komora Vojvodine upozorava na ugroženost svojih članova i najavljuje proteste

Advokatska komora Vojvodine najoštrije osuđuje paljenje automobila novosadskog advokata

FOTO: Izgoreo automobil u ulici Miroslava Antića


Uslovi u kojima advokati rade su veoma otežani, a položaj advokata u pravosuđu i društvu je marginalizovan i potcenjen – navodi se u saopštenju Advokatska komora Vojvodine koja traži "hitno rešavanje slučajeva napada na advokate i maksimalno angažovanje policije i tužilaštva na otkrivanju učinilaca". 

Pravna pomoć koju građanima pruža advokatura je Ustavom garantovano ljudsko pravo i osnova bez koje nema pravosuđa i vladavine prava, zaključuju vojvođanski advokati.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Podbarac

  pre 275 dana i 1 sat

  Ta nemojte tako gospodo advokati! A istaknuti advokati kao Nemanja Aleksic u N. Sadu, Vladimir Djukanovic u Beogradu? Pa glavni su u svim velikim procesima, uspevaju da branjenike izbave iz pritvora ocas posla...

  Oceni komentar:
  0
  4
 • @podbarac

  pre 274 dana i 17 sati

  To sto Vi kazete su SNS advokati, njih ne oslovljavamo sa kolega. A kod Aleksica Vam fali dr Nemanja Aleksic, takodje cuvena afera oko doktorata kao Mali i Stefanocic… :)

  Oceni komentar:
  0
  1