Protest novinara na Trgu slobode (FOTO)

Protest novinara na Trgu slobode (FOTO)

U Novom Sadu danas je održan novi protest „Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade; ko je ministar odbrane?“. Na Trgu slobode okupilo se oko 200 novinara i građana koji od Vlade traže hitnu smenu ministra Bratislava Gašića zbog sekstičke uvrede upućene novinarki televizije B92.

Pored Novog Sada, protest se održao i u ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 u Beogradu, na platou ispred Narodnog pozorišta u Nišu, Trgu kod Krsta u Kragujevcu, ispred Gradske kuće u Subotici. Građani su se okupili i ispred Domova kulture u Čačku i Boru, ispred zgrade Gradske opštine u Mladenovcu, kod Rudarske česme u Lazarevcu, ispred zgrade Skupštine Opštine u Kikindi, kao i u Vranju, Pančevu i Novom Pazaru.

Podsetimo, Bratislav Gašić je pred jednu konferenciju izjavio kako "voli novinarke koje lako kleknu". Aleksandar Vučić je 7. decembra obećao da će pokrenuti proceduru za smenu Gašića, međutim on to još nije učinio, a Bratislav Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

Danas je predsednik NUNS Vukašin Obradović najavio da će podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene informacije o praćenju jedne novinarke od strane policije.

Tokom protesta desio se i manji verbalni incident kada je jedan od prolaznika dobacio okupljenima: "Ustaše, marš iz Novog Sada!", nakon čega ga je legitimisala policija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan