Protest "Podrži RTV" odložen zbog nevremena

Protest "Podrži RTV" odložen zbog nevremena

Današnji protest Podrži RTV, koji je trebalo da bude održan ispred zgrade Radio televizije Vojvodine, otkazan je zbog jakog nevremena.

Saopštenje pokreta prenosimo u celosti:

Organizatori iz Podrži RTV u ovakvim uslovima iz bezbednosnih razloga nisu u mogućnosti da održe protest, pa apelujemo na građane da danas ne dolaze.

Ovim putem najavljujemo dalje aktivnosti.

Na benefit žurki Podrži RTV uspeli smo da sakupimo čak 110.000 dinara! Zahvaljujemo se svim ljudima koji su donirali novac, a on će biti iskorišćen u organizaciji novog protesta i velikog protestnog koncerta.

Novi protest i protestni koncert biće održani u ponedeljak 4. jula, a javnost će o detaljima biti blagovremeno obaveštena.

Podsećamo na to da više od mesec dana nismo dobili obrazloženje za smene urednika i voditelja koje su se dogodile preko noći, a Upravni odbor i novo v. d. rukovodstvo i dalje ignorišu zahteve koje su im upućeni.

Pokret podrži RTV ponavlja da novo uredništvo nastavlja s uvredama na račun novinarki i novinara koji su profesionalno radili svoj posao, i novom uređivačkom politikom narušava ugled javnog serisa i poverenje građana.

Podrži RTV zahteva neopozive ostavke svih članova Upravnog odbora i poništavanje svih odluka koje su doneli, izbor novih članova Regulatornog tela za elektronske medije, kako bi ono legitimno i transparentno moglo da odlučuje o izboru novih članova UO, transparentan izbor novog rukovodstva RTV, javna izvinjenja za klevete upućene zaposlenima, koji su optuženi da su izveštavali jednostrano i da su im prilozi bili „poručivani”.

Pokret Podrži RTV
Novi Sad, 27. juna 2016.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Cvetko

  pre 2408 dana i 10 sati

  Ova vest me podsetila na onu iz doba socijalizma i kolektivne odbrane i samozaštite: "Vežba jedinica teritorijalne odbrane pod nazivom "ništa nas ne može iznenaditi" odlaže se zbog kiše".

  Oceni komentar:
  1
  6