Protest policije zbog žandarma pretučenog u Kisačkoj

Protest policije zbog žandarma pretučenog u Kisačkoj

Sindikat srpske policije protestovaće u ponedeljak, 6. februara, ispred zgrade suda u Novom Sadu.

Mile Lazarević je ispred tog sindikata izjavio za portal 021.rs da protestom žele da, između ostalog, ukažu na blagu kaznenu politiku napada na policiju i ohrabre pravosuđe da počne da radi svoj posao.

- Svesni smo i vidimo da kriminalci više ne prezaju da napadnu čak i naoružane policajce, a svemu tome vidimo odgovornost u blagoj kaznenoj policiji. Protestom ispred suda želimo da ohrabrimo pravosuđe da konačno počnu rade svoj posao u punom kapacitetu. Svesni da im je neophodna podrška policije, da se i oni plaše sutra da prošetaju gradom. Ukoliko policajci daju obezbeđenje raznim kriminalcima, zaštićenim svedocima, estradnim zvezdama, pozivamo sudije i tužioce koji postupaju u takvim delima, a plaše se za svoju bezbednost, da slobodno zatraže obezbeđenje policije. Cilj skupa jeste pokušaj zaustavljanja dalje kriminalizacije društva i zaustavljanje nekažnjenih napada na policajce. Ne želimo da i dalje budemo glineni golubovi. Želimo da slobodno šetamo ulicama i sa svojom decom i da njihovim licima vidimo bezbrižan osmeh, a ne strah zbog posla kojim se tata ili mama bave – rekao je Lazarević za 021.rs.
 
 

SILEDŽIJA OSUĐEN, PA AMNESTIRAN: Kako saznaje "Blic", Igor Petrović (35), jedan od dvojice huligana koji su pre brutalno pretukli žandarma Borisa Jevrosimova i njegovu suprugu već je hapšen i osuđivan na višegodišnje zatvorske kazne, ali je nakon jedne godine provedene u zatvoru – amnestiran. Nenad Ćurčić, Petrovićev "kolega" po brutalnosti i blizak prijatelj, rođen je u Bačkom Brestovcu, ali se pre nekoliko godina preselio se u Novi Sad, gde je pokrenuo sopstveni biznis sa akumulatorima. Prema izvorima "Blica", Ćurčić je u svom rodnom kraju poznat kao osoba sklona prepirkama i tučama, kao i da je član iste ekstremne grupe navijača u kojoj je Petrović ali do sada nije hapšen i poznanici za njega tvrde da se po odlasku u Novi Sad oženio i "smirio".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bora

  pre 2729 dana i 10 sati

  Saša Janković je ovo lepo opisao, poredeći vlast sa pecarošima "uhapse kriminalce, slikaju se sa njima i onda ih puste".

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Kapetan na belu ladju

  pre 2728 dana i 13 sati

  Problem je mnogo dublji. Ukidanjem skole u Kamenici i prekvalifikacijom molera i obucara dobili smo policajce koji ne znaju daprimenu svoja ovlascenja. Zalosno ali to niko ne analizira a svi znaju..kad ne moze sebe da odbrani kako bi odbranio gradjane

  Oceni komentar:
  2
  1