Protest poljoprivrednika u Srbobranu, traktorima blokirali zgradu Opštine

Protest poljoprivrednika u Srbobranu, traktorima blokirali zgradu Opštine

U Srbobranu je u toku protest poljoprivrednika.

Kako javlja N1, pedesetak traktora krenulo je u protestu vožnju ulicama, nakon čega će na pola sata blokirati ulicu Svetog Save ispred zgrade Opštine.

Poljoprivrednici Srbobranske opštine usaglasili su svoje zahteve sa poljoprivrednicima Vojvodine i Mačve, i ukoliko ne budu ispunjeni, najavljuju nove proteste u petak 18. februara.

N1 podseća da su Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Savez udruženja poljoprivrednika zapadne Srbije poslali predsedniku i premijerki Srbije zahteve u vezi sa problemima koje imaju poljoprivrednici tih krajeva.

Oni su zatražili ukidanje akcize za euro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije po 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu subvencija, isplatu svih zaostalih neisplaćenih subvencija i isplata budućih subvencija u roku od 45-60 dana od dana podnošenja zahteva, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ti nevaljali seljaci....

  pre 178 dana i 7 sati

  Ma, to se vama samo čini, poštovana gospodo seljaci. Mi u stvari živimo u SNS raju.
  Cvetamo. Vi nam u stvari ne trebate, ni Vaš rad. Nas će EU da hrani, doživotno.
  I kada rat krene, EU nas voli više nego ikog, i stalno će da nas snabdeva.
  Tako da, gospodo, mrka kapa. Nećete biti ispendrečeni, na stari dobri europski demokratski način - jerbo su sada izbori, pa sve mora biti servirano sa mlečnom čokoladom.
  Ali, porazmislite... u raju smo, zar ne?

  Oceni komentar:
  2
  14