Protest protiv aktuelnog režima u petak na Pozorišnom trgu

Protest protiv aktuelnog režima u petak na Pozorišnom trgu

Još jedno okupljanje zakazano je za 15. novembar u 18 sati ispred Srpskog narodnog pozorišta, u organizaciji Saveza za Srbiju.

Zbog jačanja otpora režimu, protestima se pridružuju različite građanske organizacije i pojedinci koji su spremni da javno govore o stanju u društvu i političkoj, moralnoj i institucionalnoj krizi u zemlji, navodi se u saopštenju Saveza. Na ovonedeljnom skupu govoriće poslanik u Narodnoj skupštini i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik "Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti" Savo Manojlović i jedan od osnivača "Pokreta za bezbednu Srbiju" Vladimir Savić.

Iz Saveza za Srbiju poručuju da će na protestu  učestvovati i studenti Novosadskog univerziteta, koji podržavaju svoje beogradske kolege i nastavnike koji traže da se Univerzitet u Beogradu odupre pritiscima režima i poništi prepisani doktorat ministra finansija Siniše Malog.

Sa protesta će biti upućen i poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica. Kao što je već poznato, Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine – stoji u saopštenju Saveza za Srbiju.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan