Protest protiv izgradnje dino parka: Dečjim crtežima čuvaju svoju zelenu oazu

Protest protiv izgradnje dino parka: Dečjim crtežima čuvaju svoju zelenu oazu

Novosađani, koji žive u MZ "Omladinski pokret" crtežima dece ogradili su Železnički park kako bi još jednom pokazali da se ne slažu sa namerom "Gradskog zelenila" da na tom mestu otvori park sa dinosaurusima.

Mališani su na vrlo slikovit način poručili "Gradskom zelenilu" da ne žele park sa dinosaurusima, pa su se osim parola "Ne damo naš park!" na ogradi od konopca našli i živopisni crteži dinosaurusa koji gaze drveće, ali i poruke mališana zašto im je taj park značajan i zbog čega ga ne smeju menjati.

Žitelji tog dela grada potpisivali su i peticiju da se ne dozvoli izgradnja parka sa dinosaurusima, gde će se ulaz naplaćivati, a za samo pet dana potpisalo ju je više od 1.700 ljudi.

Da podsetimo, preduzeće "Gradsko zelenilo" namerilo je da u Železničkom parku otvori "dino-park", koji bi zauzeo dve trećine prostora tog parka, a ulaz bi se naplaćivao 200 dinara. Kako su objasnili, na ovaj način povećala bi se turistička ponuda grada, naročito za dečji uzrast, jer bi onda mališani, koji dolaze organizovanim ekskurzijama, imali još jedan prostor za uživanje. Osim proširenja turističke ponude, iz tog preduzeća smatraju da bi se povećao i priliv novca u gradsku kasu. Međutim, građani tog dela grada nisu istog mišljenja, pa su u nekoliko navrata protestovali protiv te namere "Gradskog zelenila". Novosađani smatraju da ne treba zauzimati jedan park u gradu i da tu zelenu oazu treba ostaviti građanima, roditeljima sa decom i penzionerima, koji u njoj godinama uživaju, a da se "dino-park" može raditi i na nekom drugom mestu.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan