Protest protiv izgradnje poslovne zgrade danas na Bulevaru oslobođenja

Protest protiv izgradnje poslovne zgrade danas na Bulevaru oslobođenja

Danas, 5. jula, biće održan skup i protest stanara na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu ispred broja 25.

Kako najavljuju organizatori, skup se održava zbog najave da će na dečijem igralištu između "Simpa" i "Idee" biti izgrađena poslovna zgrada. Izvođač radova je firma "Put Invest" koja bi tu trebalo da izgradi svoju upravnu zgradu, kaže se u pozivu.

– Prostor na kojem će se graditi ova zgrada  jedan je od  poslednjih neizgrađenih na Bulevaru na kojem se igraju deca i borave stanari. Drveće koje je staro preko 50 godina još juče su počeli da seku. Postavlja se pitanje i kuda će mehanizacija za gradnju prolaziti kad gradnja počne. Prilaz sa Bulevara ne postoji, tamo je zelena površina. Drugi prilaz je iz ulice Save Kovačevića, a ako tuda budu išli, zakrčiće ionako uzak i pretrpan prolaz i parking ispred  zgrade sa brojevima od 17 do 25 – navode u pozivu stanari, te dodaju da, ukoliko se zgrada "Put Investa" izgradi, bez obzira na to da li će imati sopstveni parking, moraće da bude oduzeto nekoliko parking mesta i napraviće se dodatna gužva na već pretrpanom parkingu i prostoru ispred zgrade.

Početak protesta najavljen je za 19 časova. 

Oceni vest:
24
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman

  pre 369 dana i 23 sata

  ovo je fasizam na delu, ove manijake sto pre treba zaustaviti, sve ce razj**** ceo grad su unistili

  Oceni komentar:
  4
  51
 • Maja

  pre 369 dana i 22 sata

  Ovo je toliko tužno i strašno. Pa ovaj grad vode kriminalci. Uništili ste grad. Ubijate zelene površine, ljudi imaju sve ograničeniji porostor, da dišu, da žive. Užasni profiteri. .
  Gledam onaj Bulevar Patrijarha Pavla...Neverovatno je da nigde nema zelenih površina..Svaki centimetar ste uzeli. Zamislite da je na između svake zgrade prostor sa zelenom površinom, parkićem, klupicom....i mesta za parking...Ono tamo je ludilo...Kao i Nova Detelinara, Grbavica...Pretvarate ovaj grad u pakao! Vidimo se na protestu!

  Oceni komentar:
  3
  69
 • Nenad

  pre 369 dana i 19 sati

  Biće puni zatvori! Moraćemo zidati veće. Ovaj narod zapravo nista drugo ni ne zanima. Samo politički program koji će doneti pravdu!

  Oceni komentar:
  3
  16
 • Đorđe

  pre 369 dana i 19 sati

  Pa kuda ovo vodi? Zar urbanistima nije zadatak da grad bude prijatan za stanovanje?
  Da li neko misli o deci , starijima i uopšte o građanima. Svako drvo je neprijatelj urbanista? zašto Gradsko zelenilo ne štiti zelene površine? Pa zidajte u krugu bivšeg Betona, Mostogradnje! Ovo je već Urbicid, ubijanje grada.

  Oceni komentar:
  4
  32
 • Rade

  pre 369 dana i 18 sati

  Ako baš sve moramo zlonamerno da povezujemo sa politikom i strankama onda treba znati da je tu parcelu grad prodao na licitaciji još 2010. godine.
  Znači za vreme vlasti Demokratske stranke. I to baš za izgradnju takve poslovne zgrade, a po planu iz tih vremena.
  To je lako proveriti jer u Gradskoj upravi postoji overen kupoprodajni ugovor u kome jasno piše sve navedeno.
  Onda bi to značilo da je za sve kriva prethodna vlast demokrata, zar ne?!

  Oceni komentar:
  22
  10
 • Milena

  pre 369 dana i 16 sati

  Jeste, prodale su demokrate ali nisu ni ovi ništa uradili da spreče, poniste, zaustave. Čemu služi gradska uprava ako nemoze da upravlja gradom da on bude iole normalan za život. Takodje zašto ti koji su prodali ovu parcelu nisu pozvani na odgovornost. Neko je morao da izda dozvolu za gradnju. Horor . Svaki put damo grad u ruke nekim muljatorima. Nikad nije došao neko ko je zaista brinuo o gradu i gradjanima. Sramota.

  Oceni komentar:
  1
  18
 • Gradski

  pre 369 dana i 13 sati

  Svi vi sto imate nesto protiv,odselite se na selo!Ima puno drveca a i mozete da sadite do mile volje.

  Oceni komentar:
  23
  4
 • @Gradski i Rade

  pre 369 dana i 1 sat

  Izađite iz bulje Vučiću - napolju je Sunce, cveće, ženske. Unutra bazdi.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Mile

  pre 368 dana i 19 sati

  Pravićemo igrališta za decu po krovovima, izgleda. Ovo na žalost, ne može da se zaustavi jer grad je prodao plac i tu nema nazad (kreteni). Nevolja je što će i okolina gradilišta biti totalno ruinirana jer nemaju nameru da prilaze sa Bulevara već iza i tu će poseći svo drveće za svoj objekat (iako ne smeju) i napraviti nevidjen krkljanac na već prebukiranom parkingu. TO nije normalno i treba ih sprečiti da svoju bahatost isteruju do kraja.

  Oceni komentar:
  0
  4