Protest stanara na Bulevaru oslobođenja održaće se i ovog petka

Protest stanara na Bulevaru oslobođenja održaće se i ovog petka

U petak, 2. avgusta, stanari zgrade na Bulevaru oslobođenja, brojeva od 15 do 25, okupiće se u 18.30 časova da, kao i prethodnih sedmica, izraze svoje nezadovoljstvo zbog izgradnje poslovne zgrade na platou ispred njihovih ulaza.

Kako se navodi u pozivu, miran protest stanara, kojih u ovoj zgradi ima oko 2.000, ostao je jedino rešenje animiranja javnosti nakon što su zbog nedovoljne zainteresovanosti članova mesne zajednice "Sava Kovačević" propali pokušaji da se zakaže zbor građana.

– U planu je bilo da se na zbor pozovu i predstavnici vlasti kojima bi se izložili problemi koji mogu nastati usled izgradnje pomenutog objekta. Nisu urodila plodom ni obraćanja gradonačelniku kojem su stanari pisali tri puta. Umesto toga su putem medija saznali da gradonačelnik smatra da iza organizovanja skupova na Bulevaru oslobođenja stoji neka opoziciona politička partija što nikako nije tačno!  Građani su se obraćali i svim ostalim relevantnim institucijama – navode organizatori protesta.

 


Da podsetimo koji su to zahtevi stanara...  

Oni najpre traže da se investitoru, firmi "Put invest" omogući da radove za koje je dobio dozvolu obavlja sa Bulevara oslobođenja, a ne iz slepe, ionako već zakrčene ulice koja prolazi ispred samih ulaza. 

Traže i da se investioru ne dozvoli kopanje podzemne garaže do, kako je investitor rekao, dubine 4,5 metra. Naime, na ovom terenu su blizu podzemne vode, pa iz tog razloga postoji opravdana bojazan da će se na ovaj način ugroziti statika i bezbednost zgrade. Inače, zgrada na Bulevaru sa brojevima ulaza od 15 do 25 upravo iz tog razloga nema nema podrum ni temelje već je izgrađena na ploči kao takozvana plivajuća zgrada, navode organizatori. 

Kao treći zahtev stanari traže da se spreči seča zdravih stabala koja se ne nalaze na parceli koju je kupio investitor, već na zajedničkoj javnoj površini. Reč je, kako su potvrdili i stručnjaci s Poljloprivrednog fakulteta, o zdravim stablima starim više decenija koji imaju važnu ulogu u stvaranju povoljne mikroklime u kojoj borave stanari.

Četvrti zahtev stanara je da se trafo-stanica koju planira da izgradi investitor nađe na na njegovom posedu a ne na javnoj površini kako je predviđeno, jer se radi o privatnom, a ne objektu od javnog značaja.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan