Protest za čistiji vazduh 5. februara i u Novom Sadu

Protest za čistiji vazduh 5. februara i u Novom Sadu

Inicijativa "Ne davimo Beograd" najavila je za sredu proteste za čistiji vazduh u više od deset gradova Srbije. U Novom Sadu, okupljanje počinje u 18 sati na platou Spensa.

Na protestima će se zahtevati čist vazduh i zdravo i bezbedno okruženje. Iz Inicijative su poručili da zahtevaju konkretne mere koje će obezbediti zdravu životnu sredinu i sprečiti posledice dugotrajnog zagađenja i ignorisanja ovog problema, prenosi 021.rs. Pored Novog Sada, u ovom trenutku planirani su skupovi i akcije i u Valjevu, Smederevu, Nišu, Kraljevu, Požegi, Vlasotincu, Kuli, Apatinu, Užicu, Gornjem Milanovcu, Inđiji i Beogradu.

Gradovi u Srbiji se sve češće nalaze na vrhu liste najzagađenijih gradova sveta. Naše zdravlje, zdravlje naše dece i naših najmilijih, ugroženo je nebrigom i kontinuiranim igorisanjem upozorenja, merenja i analiza koja jasno govore da se radi o ozbiljnom problemu koji se neće sam od sebe rešiti. Peticiju kojom se zahtevaju konkretne mere protiv zagađenja potpisalo skoro 15 hiljada građana − rekli su organizatori protesta.

Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu zacistvazduh.org.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan