PROTESTI: Razdor unutar pokreta "Protiv diktature"

PROTESTI: Razdor unutar pokreta "Protiv diktature"

Neformalni organizatori protesta "Protiv diktature", koji se već mesec dana odvijaju širom Srbije, potvrdili su da je došlo do razdora unutar te grupe.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima sa zvanične i-mejl adrese pokreta "Protiv diktature", tenzije između dve struje – onih koji su hteli da protest usredsrede prevashodno protiv sistema koji omogućava diktaturu i onih koji bi da pokušaju da iskoriste uticaj i u socio-ekonomskoj sferi – kulminirale su na sastanku na kom je glasovima većine podržan stav da se protesti drže prevashodno borbe protiv diktature.

- Žao nam je što su naši saborci, čiji lični stavovi nisu podržani, odlučili da se odvoje. Želimo im sreću u borbi za socio-ekonomske reforme i nadamo se da ćemo moći opet da sarađujemo u borbi protiv diktature, koja je povod ovih protesta – navodi se u saopštenju.

Grupa “Protiv diktature” navodi i da je i pre razilaženja bila za obustavu svakodnevnih šetnji, ali da ideja nije mogla da se izvede usled želje ljudi koji su bili na ulicama da se sa protestima nastavi.

Navode i da žele da imaju kontakte sa sindikatima i da ključ uspeha leži u povezivanju svih organizacija i institucija koje ne žele da sarađuju sa, kako navode, diktatorskim režimom.

Pokret “Protiv diktature” poručuje i da nema nameru da pruži podršku nijednom političaru ili stranci, jer je taj pokret, kako navode, usmeren ka sistemu, a ne pojedincima iz političke elite.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan