Protestni skup stanara zbog najavljene seče drveća u delu Starog grada

Protestni skup stanara zbog najavljene seče drveća u delu Starog grada

Grupa sugrađana koji žive u blizini ugla Stražilovske i Maksima Gorkog odlučili su da organizuju protestni skup danas, 22. maja sa početkom u 18 časova i 15 minuta.

Ovim skupom oni žele da skrenu pažnju javnosti na planove urbanista da se za potrebe podzemne garaže koja bi se gradila iza buduće zgrade Suda, uništi zelena oaza između postojećih zgrada i poseče 15 velikih stabala koja se tamo nalaze.

Izgradnja garaže planirana je za potrebe nove zgrade Apelacionog suda koja će se graditi na uglu Stražilovske i Maksima Gorkog i za koju je plan donet pre nekoliko godina, a garaža bi išla ispod zgrade suda i ispod postojeće zelene površine.

Putem društvenih mreža pozivaju sve sugrađane da im se pridruže i podrže njihovu borbu za kvalitetniji život.

 

Oceni vest:
12
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Radnicka

  pre 1403 dana i 9 minuta

  ODBRANA OD URBANISTICKOG TERORA! SVI NA PROTEST!

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Geza LENNERT

  pre 1402 dana i 16 sati

  Poštovani Građani, da se j..ete, al' da ne uđe. Parking-garaže treba praviti svuda po gusto naseljenim delovima grada, bez toga jednostavno je može. Zamenili ste teze: nije važno da se neko ionako ostarelo drveće ne poseče, nego da se mesto svakog posečenog sabla posade bar dva. Borite se za TO i vaša borba će uroditi plodom, za šta vam želim puno uspeha. Borba protiv vetrenjača je gubljenje vremena i energije.

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Mihajlo

  pre 1402 dana i 4 sata

  U normalnim drzavama se svuda gde je moguce prave podzemne garaze u stambenim blokovima a IZNAD tih garaza su uredjeni parkovi i igralista. To isto treba traziti i u ovom slucaju.

  Oceni komentar:
  0
  2