Protiv majke dečaka koji je zapalio beskućnika vodi se postupak zbog zanemarivanja deteta

Protiv majke dečaka koji je zapalio beskućnika vodi se postupak zbog zanemarivanja deteta

Protiv majke dvanaestogodišnjaka koji je na ulici usmrtio Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga zapalivši ga, u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu već se vodi postupak.

Kako saznaju "Novosti", ovaj postupak je pokrenut na osnovu krivične prijave policije, podnete pre osam meseci, jer se maloletnik sumnjiči da je učestvovao u razbojništvu.

Da li će i kada biti pokrenut još jedan postupak protiv majke zbog zanemarivanja, odnosno zbog propusta roditelja, odlučiće se kada Više javno tužilaštvo prikupi informacije i podatke od policije i Centra za socijalni rad i dostavi ih Osnovnom tužilaštvu. Policija je, saznaju "Novosti", Tužilaštvu prosledila krivičnu prijavu, a i Centar za socijalni rad im je prosledio šta su sve preduzeli.

U Višem tužilaštvu juče je za "Novosti" rečeno da izveštaje još nisu primili, i navode da će njihovo dalje postupanje zavisiti od sadržine dokumenata koji im budu dostavljeni. Ukoliko se u postupku utvrdi da je na strani roditelja bilo propusta i da je dete zanemareno, odgovornom se može izreći kazna do tri godine zatvora. 

MAJKA U BOLNICI: Dečakova majka se zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi u Institutu u Sremskoj Kamenici. Za dečaka, koji je najpre nosio očevo, a onda uzeo majčino prezime, nadležni traže smeštaj, kako bi bio izmešten iz porodice.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan