Provera zdravlja, bez uputa i knjižice

Provera zdravlja, bez uputa i knjižice

U okviru projekta „Svi za zdravo novosadsko srce“, Dom zdravlja će svakog četvrtka u narednih pet sedmica organizovati besplatne provere zdravlja Novosađana, bez uputa i zdravstvene knjižice. Prva akcija je sutra, od sedam do 10 sati u svečanoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja, Bulevar cara Lazara 77.

Dom zdravlja „Novi Sad” poziva sve radno sposobne građane koji imaju između 25 i 65 godina, da dođu i bez uputa i knjižice provere svoje zdravlje. Građani ne treba da doručkuju, kako bi bili merodavniji laboratorijski nalazi, a moći će besplatno da provere nivo šećera u krvi, holesterola, triglicerida, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, provere indeks telesne mase (BMI) i konsultuju se sa timovima lekar-sestra.

Kardiovaskularne bolesti (KVB) su danas vodeći uzrok smrtnosti u svetu.Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, iz 2011, godine, kod stanovništva Grada Novog Sada vodeći uzrok smrti na prvom mestu su KVB, 49,1 odsto, i one su bile uzrok smrti svake druge umrle osobe u Novom Sadu. U Novom Sadu je 32 odsto, što znači da oko 65.000 Novosađana u grupi veoma ugroženih od akutnog infarkta i šloga.

Glavni cilj projekta je da se u narednom periodu, od 2014-2019. godine, smanji učestalost faktora rizika, a samim tim i učestalost obolevanja od infarkta miokarda i moždanog udara i smrtnost od tih bolesti.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dusanka

  pre 1982 dana i 3 sata

  Ovo mi se dopada,ja imam 66g.dali pripadam ovim pacijentima.
  Dali ce ovo biti i na Telepu ko pre par godina.
  Srdacan pozdrav

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Shin Sekai

  pre 1982 dana i 1 sat

  Kao sto bi po ustavu trebali da rade svaki dan ...

  Oceni komentar:
  0
  3