Prva VR igraonica u Srbiji otvorena u NS

Prva VR igraonica u Srbiji otvorena u NS

Savremena tehnološka dostignuća učinila su da granica između stvarnosti i naučne fantastike nikada nije bila ovoliko zamagljena.

 


Roboti, samovozeći automobili, 3D štampači, veštačka inteligencija i jedna potpuno nova realnost koja otvara pregršt novih mogućnosti – virtuelna realnost (VR) – samo su neki od izuma zbog kojih izgleda kao da je nekada daleka budućnost već ovde.

Virtuelna realnost je kompjuterska tehnologija koja korisnika stavlja u simulirano okruženje i omogućuje mu da postane učesnik u njemu. Funkcioniše tako što osoba stavi posebne naočare i slušalice (hedset) na glavu i pomoću njih dobija priliku da iskusi jedan novi trodimenzionalni svet. Ta tehnologija je svoju primenu našla u obrazovanju, medicini, sportu, istraživanju svemira i mnogim drugim sferama, ali joj je ipak najpoznatija i najrasprostranjenija upotreba ona u industriji zabave.

Virtuelna realnost je kompjuterska tehnologija koja korisnika stavlja u simulirano okruženje i omogućuje mu da postane učesnik u njemu.
Najzad, ta vrsta dobrog provoda se pojavila i u našem gradu, tačnije u Jovana Subotića 17, u vidu prve VR igraonice u Srbiji "VR vorld", prenosi "Dnevnik". Ona se sastoji iz jedne prostrane sobe u kojoj se nalaze dva seta za igranje, međusobno odvojena zavesom, nekoliko stolova i stolica i ne mnogo toga više. Ali, naposletku, prava zabava se i ne odigrava u toj prostoriji, bar u figurativnom smislu.

Osnivač igraonice Igor Kernec ideju za pokretanje takvog biznisa dobio je slučajno.

Nedavno sam s devojkom bio u Budimpešti, gde smo naišli na VR igraonicu i odlučili da probamo – navodi Kernec.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan