Prvi koncert za bebe održan u Novom Sadu

Prvi koncert za bebe održan u Novom Sadu

U Galeriji Matice srpske održan je prvi u nizu koncerata za bebe i njihove roditelje, organizovan u okviru projekta "Odrastanje uz umetnost - beba u Galeriji". Tridesetominutnu simfoniju uspavanki izveo je orkestar Beogradske filharmonije.

 

Kroz najlepše dečje uspavanke veliki broj Novosađana do dve godine prvi put upoznao se sa čarobnim svetom klasične muzike.

Kako prenosi Radio televizija Vojvodine koncertom za bebe i roditelje Galerija Matice srpske je prvi put organizovala program za decu do dve godine, u želji da pokaže da su ustanove kulture otvorene i za najmlađe.

- Ovo je naš prvi program u okviru velikog programa Odrastanje uz umetnost. To je deo naše želje da pokažemo da je Galerija Matice srpske bejbi frendli muzej, otvoren za majke sa bebama – rekla je Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.

- Kada dođu dečji koncerti, koncerti za bebe, to je trenutak kada vam ništa drugo ne preostaje nego da se rastopite od slatkoće. I meni je ogromno zadovoljstvo što vidim da je taj nekakav trend bejbi koncerata – rekao je Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan