PRVI KRUG: Danas i sutra upis u srednje škole

PRVI KRUG: Danas i sutra upis u srednje škole

Upis učenika u srednju školu u prvom upisnom krugu biće obavljen danas i sutra, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Na sajtu www.upis.mpn.gov.rs, objavljen je raspored učenika u prvom upisnom krugu, po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima, a objavljena su i preostala slobodna mesta u školama za upis učenika u drugom krugu.

Učenici osmog razreda, za upis u srednju školu mogli su da ostvare najviše 100 poena, 70 poena na osnovu opšteg uspeha od VI do VIII razreda i 30 bodova na osnovu uspeha na završnom ispitu.

Ove godine uveden je i prag upisa u četvorogodišnje škole. Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiču oni učenici koji su ukupno ostvarili najmanje 50 bodova.

Predaja i popunjavanje liste želja, u drugom upisnom krugu, za sve one učenike koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu je danas u matičnim školama, a raspored i upis učenika u drugom upisnom krugu biće objavljen 8. jula 2016. godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad vremenska prognoza novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija bez struje štrajk poštara isključenja struje Vreme u Novom Sadu zodijak bebe dnevni horoskop raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad betanija horoskopski znaci servisne informacije novi sad jkp lisje horoskop isključenje vode matičar novi sad bez vode Dom zdravlja Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina