Prvi stanari solidarnih stanova dobili ključeve

Prvi stanari solidarnih stanova dobili ključeve

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je ključeve Mirjani Pavlović sa kojom je zaključen Ugovor o dodeli stana broj 16 na drugom spratu stambeno-poslovne zgrade u Novom Sadu u Kisačkoj ulici broj 55.

Stan je površine 37,91 m2, a dodeljen je za kategoriju - samohrani roditelj deteta sa transplantiranim organom. Zbog teške sinovljeve bolesti oni su godinama bili podstanari i teško su izlazili na kraj sa računima. Transplantacija srca obavljena je u Beču, a nakon toga majka dve godine nije mogla uopšte da radi.

– Andrej je uprkos svemu redovan student treće godine ekonomije. Borili smo se na sve moguće načine, a sada ne mogu ni da pričam koliko sam uzbuđena. Zahvaljujući našem gradu i gradonačelniku ne moramo više da brinemo gde ćemo, jer na sve Andrejeve muke, selili smo se nekoliko puta. Ovo je za nas spas – rekla je Mirjana Pavlović.

Kako je istakao gradonačelnik Vučević, u zgradu, koja je izgrađena iz budžeta Grada, preko Stambene agencije i Uprave za imovinu, su useljeni prvi stanari.

– Pripala mi je čast da porodici Pavlović uručim ključeve jednog od devet stanova koji će biti besplatno dodeljeni. Razvrstali smo ih u nekoliko kategorija na osnovu instrukcija Uprave za socijalnu i dečju zaštitu, kako bismo podrškom pokrili što širi deo društva. Zgrada je dobro urađena, a 26 stanova prodajemo po nekomercijalnoj ceni od 92 000 dinara po kvadrtanom metru. To je 783 evra, a u ovom kraju cene kvadrata se kreću oko 1400 evra. Preko 300 zahteva dobili smo za tih 26 stanova, težak zadatak je pred komisijom, a ako ne bude sudskih sporova i pravnih zavrzlama, spremni smo da u oktobru izađemo pred Skupštinu grada sa odlukom o dodeli stanova. Ti stanovi biće otplaćivani u 240 rata, 20 godina. U Ulici Momčila Tapavice, Stambena agencija gradi dve lamele sa po 27 stanova, koji su takođe namenjeni za ovakvu stambenu podršku, a za dva meseca i oni će biti završeni. Kada zbrojimo sve što se tiče stambene podrške u Novom Sadu, računajući objekte u Kisačkoj, u Momčila Tapavice, u Veterniku i na naselju Jugovićevo, dolazimo do cifre od gotovo 900 stambenih jedinica – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Za dodelu devet stanova i za prodaju 26 stanova u stambenom objektu u Novom Sadu, u Ulici Kisačka broj 55, javni pozivi stambene podrške objavljeni su krajem januara ove godine.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan