Prvi stanovi za bezbednjake u NS biće useljivi krajem godine

Prvi stanovi za bezbednjake u NS biće useljivi krajem godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Jugovićevo kod Novog Sada, gde je u izgradnji 548 stanova, i najavila da će se prvi stanari u te zgrade useliti krajem godine.

Ona je istakla da je projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti od velikog značaja za državu i izrazila nadu da će Komisija Vlade Srbije prihvatiti dopis Ministarstva građevinarstva da se u te stanove mogu useliti i zdravstveni i prosvetni radnici.

Ministarstvo građevinarstva je uputilo dopis Komisiji Vlade Srbije sa molbom da se ovaj projekat proširi na zaposlene u prosveti i zdravstvu, jer ima dovoljno prostora i da oni dobiju stanove. Nadam se uskoro toj Komisiji i da će predsednica vlade omogućiti da i drugi resori dođu do stana – rekla je Mihajlović novinarima u Novom Sadu.

Istakla je da je potpuno izvesno da će se u prve stanove koji se trenutno grade u Novom Sadu do kraja godine useliti prvi stanari, odnosno pripadnici vojske, policije i BIA.

Ministarka je pre obilaska radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti obišla i završne radove na izgradnji nadvoznjaka preko auto-puta Beograd – Novi Sad, na lokalnom putu Kać – Novi Sad i najavila da će on biti završen za 15 dana.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan kaže da se u Novom Sadu u okviru prve faze, koja je počela prošle godine, gradi 548 stanova, a da je rok za završetak tih stanova kraj ove godine.

U ovoj godini, kaže Šurlan, raspisana su još četiri tendera za izgradnju dodatnih stanova u Novom Sadu i dodaje da su do sada završena dva tendera i da su uvedeni izvođači.

Ministarka Mihajlović je napomenula i da se ne odustaje od izgradnje Fruškogoskog koridora...

Detaljnije o ovim temama pročitajte na sajtu Radio-televizije Vojvodine.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan