PRVIH GODINU DANA: Face To Face

PRVIH GODINU DANA: Face To Face

Ovi ljudi su, naravno, bili gradske face i pre nego što smo pre godinu dana počli sa radom i rubrikom Gradske face. Naše je bilo samo da vam ih približimo i da podržavamo uspešne i dobre primere. Tako nameravamo i da nastavimo....

Za ovu rođendansku priliku podsećamao vas na nekoliko naših gradskih faca:

 

Dr Ranko Rajović: Nema znanja od bubanja

Dr Ranko Rajović je natprosečno inteligentan čovek. To nije naš subjektivan stav, već za to ima i potvrdu odavno, pošto je s kraja osamdesetih uspešno položio Mensa test. I ne samo položio, već bio i u dva mandata predsednik Mense Srbije. Ovaj lekar specijalista interne medicine, stručno se bavi neuroendokrinologijom i REM fazom spavanja, a kroz Mensu postao je autor programa kreativnog učenja koji se danas primenjuje u 14 država Evrope.

 

 

Mića Mihajlović: Ma ne dam potpis ispod 100 evra, sa 50 idite na pijacu po kromipir!

Slikar Milorad Mića Mihajlović, jedan od najuglednijih novosadskih slikara, ovenčan Februarskom i Oktobarskom nagradom Grada Novog Sada, kao i gomilom drugih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, tokom poslednjih nekoliko godina, galerije i muzeje je zamenio uglavnom tihovanjem u svom ateljeu na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali ga to, dakako, ni u kom slučaju ne čini manje prisutnim i manje bitnim na ovdašnjoj umetničkoj sceni.

 

 

Nataša Budisavljević: Kako je vino pobedilo brlju

Nataša Budisavljević mogla bi komotno da ponese titulu vinske prosvetiteljke Novog Sada, da takva titula postoji. Kakogod, svakoga juna na Trgu slobode Festival vina sabere Novosađane i brojne goste sa vinskim čašama da uživaju i "piću bogova".

 

 

Sandra Zekić, bokserka & novinarka: Mogu da krvarim u ringu, ali od kafanske tuče mi pozli

Sandra Zekić je profesionalna bokserka, novinarka i nesuđena pravnica. U Novi Sad je došla kada je upisala fakultet i ostala. Sa 12 godina je ušla u salu u kojoj su boks trenirali drugari iz kraja i ostala tamo. Nekada ni najbolja šminka ne može da prekrije modrice i podlive od udaraca, ali ona uz osmeh kaže da joj je to postao zaštitni znak. Verovatno je jedina novinarka koje se sagovornici stvarno plaše, a mnogi, pa i neki političari, joj kažu „samo nemoj da nas biješ“. I samo to bi bilo dovoljno da bude prava gradska faca, ali nije samo to...

 

 

Aleksandar Dujin – Duja: Muzika je droga sa kojom se ništa ne može uporediti

Aleksandar Dujin – Duja, rođeni Zrenjaninac, a danas Novosađanin, jedan je najpopularnijih ovdašnjih džez pijanista, kako zbog svoje autorske muzike i brojnih nastupa po zemlji i inostranstvu, tako i zbog činjenice da je već bezmalo četiri decenije verovatno ključni oslonac orkestra koji prati nadaleko poznatog kantautora Đorđa Balaševića. Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču, a trenutno je, pored muzičke karijere, angažovan i kao direktor Muzičke produkcije Radio-televizije Vojvodine.

Ovo je samo mali izbor iz rubruke "Gradske face", ostale intervjue možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan