PRVO COOL, PA ONDA HOT: U toku pripreme za ovogodišnju "Noć istraživača" u Novom Sadu

PRVO COOL, PA ONDA HOT: U toku pripreme za ovogodišnju "Noć istraživača" u Novom Sadu

Otvoren konkurs za naučnike koji se bave temama i problemima koji su od značaja za širu javnost.

Organizatori novosadske manifestacije "Noć istraživača" prošle godine su svoje sugrađane upoznali sa COOL NAUČNICIMA, a ove godine planiraju da predstave HOT NAUKU. Pripreme su u toku, a kako se navodi u saopštenju – čeka nas "vruća" noć u septembru.

- Iako su tekovine nauke sastavni deo naših života, njen konkretan značaj nije uvek jasan široj javnosti, pogotovo kada kritičko mišljenje remete teški ekonomski uslovi u kakvim se nalazi Srbija. Pored toga, često se može čuti da nauka kojom se bave naučnici kod nas, nije dovoljno interesantna i konkurentna i da je sveukupno na nižem nivou od najnovijih svetskih trendova i istraživanja – poručuju organizatori i dodaju:

- "Noć istraživača Novi Sad" želi to da promeni. Ove godine predstavljamo i promovišemo aktuelnu nauku kojom se bave naši istraživački timovi. Želimo da šira javnost zna da se i naučnici koji rade u Srbiji bave interesantnim temama i pokušavaju da reše goruće probleme. Zato pozivamo istraživače koji se bave temama i problemima koji su od značaja za širu javnost i trenutno aktuelnim temama na svetskoj naučnoj sceni, da se prijave na naš konkurs. Istraživači mogu biti sa različitih institucija, iz različitih laboratorija i sa različitih katedri, ali se mogu prijaviti i kompletne laboratorije i katedre. Dakle, istraživačka grupa ne mora biti formalna, niti mora biti trajna (može biti grupa oformljena za saradnju na samo jednom radu) – kaže se u saopštenju.

Prijavljene istraživačke grupe i njihov rad biće ovog leta promovisani na razne načine, sve do samog događaja, koji će se održati u petak, 29. septembra, u tržnom centru BIG.

Kontakt osoba za više informacija je programski direktor manifestacije prof. dr Tijana Prodanović, kojoj se možete obratiti na i-mejl adresu , ili na broj telefona 062 209 714.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan