PRVO COOL, PA ONDA HOT: U toku pripreme za ovogodišnju "Noć istraživača" u Novom Sadu

PRVO COOL, PA ONDA HOT: U toku pripreme za ovogodišnju "Noć istraživača" u Novom Sadu

Otvoren konkurs za naučnike koji se bave temama i problemima koji su od značaja za širu javnost.

Organizatori novosadske manifestacije "Noć istraživača" prošle godine su svoje sugrađane upoznali sa COOL NAUČNICIMA, a ove godine planiraju da predstave HOT NAUKU. Pripreme su u toku, a kako se navodi u saopštenju – čeka nas "vruća" noć u septembru.

- Iako su tekovine nauke sastavni deo naših života, njen konkretan značaj nije uvek jasan široj javnosti, pogotovo kada kritičko mišljenje remete teški ekonomski uslovi u kakvim se nalazi Srbija. Pored toga, često se može čuti da nauka kojom se bave naučnici kod nas, nije dovoljno interesantna i konkurentna i da je sveukupno na nižem nivou od najnovijih svetskih trendova i istraživanja – poručuju organizatori i dodaju:

- "Noć istraživača Novi Sad" želi to da promeni. Ove godine predstavljamo i promovišemo aktuelnu nauku kojom se bave naši istraživački timovi. Želimo da šira javnost zna da se i naučnici koji rade u Srbiji bave interesantnim temama i pokušavaju da reše goruće probleme. Zato pozivamo istraživače koji se bave temama i problemima koji su od značaja za širu javnost i trenutno aktuelnim temama na svetskoj naučnoj sceni, da se prijave na naš konkurs. Istraživači mogu biti sa različitih institucija, iz različitih laboratorija i sa različitih katedri, ali se mogu prijaviti i kompletne laboratorije i katedre. Dakle, istraživačka grupa ne mora biti formalna, niti mora biti trajna (može biti grupa oformljena za saradnju na samo jednom radu) – kaže se u saopštenju.

Prijavljene istraživačke grupe i njihov rad biće ovog leta promovisani na razne načine, sve do samog događaja, koji će se održati u petak, 29. septembra, u tržnom centru BIG.

Kontakt osoba za više informacija je programski direktor manifestacije prof. dr Tijana Prodanović, kojoj se možete obratiti na i-mejl adresu , ili na broj telefona 062 209 714.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novi sad isključenja struje vremenska prognoza ljubavni horoskop horoskop Isključenje struje isključenje grejanja Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište elektrovojvodina OK Vojvodina bez struje Republički hidrometeorološki zavod betanija vojvodina ns seme bebe isključenje vode novorođenčad horoskopski znaci servisne informacije novi sad bez grejanja novosađani bez vode begeč JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo tajne horoskopa Elektrodistribucija Novi Sad bez tople vode Srbija