PRVOMAJSKI IZLETI: Uranci na Paliću, salašima i kraj Tise

PRVOMAJSKI IZLETI: Uranci na Paliću, salašima i kraj Tise

Mnogi Novosađani vole da Prvomajski uranak provedu na Paliću, jer je veoma atraktivan i posećen, a pošto je prethodne dve godine izostao zbog pandemije, predstojeća praznična atmosfera potrajaće četiri dana, od 30. aprila do 3. maja.

Kraj Palića očekuje se više desetina hiljada posetilaca za koje su domaćini spremili bogatu turističku i ugostiteljsku ponudu.

Duž obale Palićkog jezera u praznične dane biće vašarske ponude zanatskih proizvoda i rukotovrina iz domaće radinosti, suvenira i gurmanluka, a najmlađi imaju priliku za zabavu u najvećem luna parku u Srbiji koji će se prostirati na 11.000 kvadratnih metara.

Timea Tripolski iz JP "Park Palić" najavila je da će se zabavni, kulturni i sportski program odvijati na nekoliko lokacija, a sva četiri dana na Letelištu Palić biće panoramskih letova paratrajkom, paraglajderima, kao i pokazni i trening letovi.

Zoološki vrt na Paliću će za praznik produžiti radno vreme od 8 do 20 sati, da bi prihvatio što više posetilaca.

U severnom Potisju po tradiciji najmasovnije se praznuje u izletištima na obali reke Tise i vikend naseljima u Kanjiži, Senti, Adi, Molu i drugim mestima. U Senti, gde se vašari održavaju prve nedelje u mesecu, vašarska ponuda će doprineti da ljubitelji ovog vida trgovanja ne ostanu uskraćeni i za Praznik rada.

Na kanjiškom Štrandu sve je spremno za izletnike koji će u kampu "Tisin cvet" i okolini pripremati specijalitete na roštilju i u kotlićima. Uranak se organizuje na Tandari salašu kod Martonoša, takođe i drugim salašima koji pored gurmanluka nude dobre uslovi za boravak, porodična druženja, zabavu i sportsko rekreativne aktivnosti.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan