Psi lutalice noćas zaklali Bisu i dva labudića

Psi lutalice noćas zaklali Bisu i dva labudića

Čopor pasa lutalica zaklao je noćas jednog odraslog labuda i dva labudića u Dunavskom parku, saznaje 021.

Kako je za portal 021 rekao jedan od čuvara u parku, koji je bio dežuran, sve se dogodilo noćas oko tri časa.

- Nešto pre tri sata, pošto sam oterao tri pijana mladića koja su sedela na ivici jezera, čuo sam buku i ugledao 5-6 pasa lutalica kako nasrću na labudove. Jedan je već ležao na zemlji mrtav. Uzeo sam štap i pokušao da sprečim dalje napade. Nakon što su se psi razbežali, zatekao sam odraslog labuda krvavog na zemlji, a ubrzo sam pronašao i drugog labudića. Nakon toga sam pozvao policiju i upravu – ispričao je čuvar.

Direktor „Gradskog zelenila“ Aleksandar Bogdanović, koji je odmah došao na mesto incidenta, kaže za 021 da je strašno što se dogodilo, ali da ovo nije prvi put da psi lutalice nasrću na labudove u Dunavskom parku. Preduzeće će obezbediti novi par labudova, ali je potrebno da se nađe rešenje da se bolje obezbedi park i labudovi.

Pretpostavlja se da je labud koji je preostao je Isa, ali to jo nije sigurno, a njega će najverovatnije vratiti u Ribnjak.

Policija je obavila uviđaj, „Zoohigijena“ je odnela tela uginulih ptica, dok će Veterinarska inspekcija proveriti u kakvom je stanju preostali odrasli labud, i utvrditi da li se radi o Isi ili Bisi.

Podsetimo, nedavno su labudićima oštećena krila, a za to su navodno bile odgovorne kornjače iz jezera u Dunavskom parku. Ono što su pojedinci smatrali hirurškim sečenjem je trag veterinarske intervencije izvedene nakon što su labudići spaseni od kornjača mesoždera.

Najpoznatiji novosadski par labudova Isa i Bisa je početkom juna dobio četiri labudića, ali su već posle nekoliko dana svi prebačeni iz Dunavskog parka u Ribnjak jer su kornjače napale labudiće. Posle dva meseca, Isa i Bisa su sa dva labudića vraćeni u Dunavski park. Ubrzo potom jedan labudić je uginuo od posledica povreda, dok je drugi uginuo prirodnom smrću.

Ovaj par labudova koje Novosađani znaju kao Isu i Bisu je u jezercetu Dunavskog parka poslednjih 15 godina.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bubica

  pre 2783 dana i 8 sati

  Godpodine Bogdanovicu,ne resavajte podledicu,vec uzrok. Trebalo bi resiti problem pasa lutalica u celom gradu,a ne samo u parku!

  Oceni komentar:
  3
  16
 • RP

  pre 2783 dana i 34 minuta

  Napravili psi šta su napravili, životinja je to. Sad se ja pitam šta su čuvari radili i zašto adekvatno nisu reagovali. Pa zatim zašto su agresivni psi na ulici. Jel beše i u NS donet zakon o najviše dve životinje koje mogu da se čuvaju. ljudi se kažnjavaju što ih hrane. Pa onda, pošto ne smeju da uzmu još koju životinju preko svoje, ovi su na ulici a pošto ne smeju ni da ih hrane ovi su gladni. Ost6anite gladni tri dana i da vam je taj labud jedino što možete da ulovite uradićete isto. Ne branim pse koji su to uradili samo skrećem pažnju da ima krivice i u drugim stvarima.

  Oceni komentar:
  1
  7
 • boco

  pre 2782 dana i 19 sati

  sa ovakvom vlascu ovom gradu ne treba nista poklanjati ni davati, vec su izašli sa vešću da će ovaj gospodin koji cuva labudove zimi pokloniti jos kojeg,
  kome i zašto da daje, gradsko zelenilo s ovim bilmezom od direktora zasluzuje samo kaznu
  ko je odgvoran za pse lutalice ????

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Rasha

  pre 2782 dana i 9 sati

  @RP Psi nisu bili gladni. Nego besni. Da su bili gladni pojeli bi ih. Rešite pse lutalice. Ili rešite nesavesne gazde. Zabranite da neko ima psa koji nije čipovan, pelcovan itd. I svako mora imati papire za svog psa. A ne da ga samo pusti da luta. Mogao je dete neko tako napasti jer je nosilo užinu u školu ako već smatrate da je bio gladan. Šta bi onda bilo?

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Dora

  pre 2782 dana i 8 sati

  E, moj Novi Sade...ccc... Poremećena logika poremećenog moralnog sklopa poremećenog uma-gospoda rešavaju posledice, lepo reče komentator pre mene, po njima je humanije pustiti pse da umiru od gladi(zabrana hranjenja i udomljavanja više od dva?) nego ih uspavati. Azila nema, sistematskog rešavanja problema nema- programi udomljavanja, sistematično sterilisanje-samo na papiru! A pri tome, svako ko zove da se požali na pse koji ih jure i laju u čoporu(ni malo prijatno, naročito kad imate malo dete) bude obeležen od strane gospđice beskorisne koja se javlja na telefon, kao neko čudovište koje se eto bez razloga žali na jadne životinje. Jako neorganizovane vlasti u Gradu, u mnogim oblastima, logika im manjka, ali ovaj problem ne rešavaju već deset godina. Od kada sam se doselila, samo su im rešenja trenutna i nelogična na duže staze. Provera IQa za sledećeg nadležnog je više nego poželjna. Pse ne krivim, nije im ništa drugo preostalo-sledeći put mogu i čuvara napasti. Ne bi me čudilo.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Srdjan

  pre 2780 dana i 6 sati

  Strasno je to sto se desilo ali da vratimo vreme ne mozemo. Ono sto bismo mogli jeste da nadlezni porade na vecoj zastiti buducih labudova, kao i da se napravi mali spomenik " Isa i labudici " kako se ne bi zaboravio jedan od simbola Dunavskog parka. Isu sam hranio od malena i voleo bih da ako vec nismo uspeli da ih zastitimo bar da ocuvamo secanje.

  Oceni komentar:
  0
  1