PU "RADOSNO DETINJSTVO": Ispod crte ostalo skoro 3.500 mališana

PU "RADOSNO DETINJSTVO": Ispod crte ostalo skoro 3.500 mališana

U vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" ove godine upisaće se 1.050 mališana, dok se na spisku odbijenih našlo 3.371 dete.

Podaci o upisu objavljeni su u ponedeljak, 12. juna, na sajtu PU "Radosno detinjstvo" i, kako javlja portal 021.rs, nema ih na vratima vrtića kao prethodnih godina zbog tehničkih problema, a roditelji čija su deca primljena moći će narednih dana da podnesu dokumenta za upis.

Kako navode u ovoj gradskoj predškolskoj ustanovi, od neupisane dece, njih 2.331 nalazi se na spisku odbijenih, a 1.040 na spisku onih koji su konkurisali za neraspisana mesta. Hoće li još dece biti upisano do septembra sa liste čekanja trenutno nije poznato, ali se iz višegodišnje prakse zna da se uvek dozvoli i određeni upis dece preko kvote, tako da će verovatno još nekoliko stotina mališana biti primljeno naknadno. Ostala deca koja nisu dobila mesto u državnom vrtiću moći će da se upišu u privatni vrtić i tu računaju na finansijsku pomoć Grada koji sufinansira boravak dece.

Ono što je još izvesno, piše 021.rs, jeste da dodatnih upisa neće biti, jer ove godine nema gradnje vrtića, a ne zna se ni hoće  li se graditi naredne godine.

Spisak primljene dece pogledajte OVDE.

Spisak odbijene dece pogledajte OVDE.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan