PU "Radosno detinjstvo": Na konkurs stiglo 4.408 zahteva za upis

PU "Radosno detinjstvo": Na konkurs stiglo 4.408 zahteva za upis

Juče završen konkurs za upis mališana u PU "Radosno detinjstvo". Novina ove godine: zahtevi primani i elektronskom poštom.

U vrtićima PU "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu, kako "Večernje novosti" prenose u narednoj školskoj godini biće mesta za 1.561 mališana. Na konkurs koji je završen juče, stiglo je 4.408 zahteva roditelja, a rezultati primljenih dečaka i devojčica biće objavljeni 2. jula.

Na mesto u jednom od vrtića ove dečje ustanove u Novom Sadu, od jeseni će moći da računaju roditelji 724 mališana jaslenog uzrasta, 254 dečaka i devojčica uzrasta od tri meseca do sedam godina, koji će pohađati celodnevni boravak, dok u poludnevnom boravku mesta ima za 583 mališana.

- Manje od polovine zahteva, odnosno 1.522, prosleđeno je elektronskom poštom, što je novina od ovogodišnjeg konkursa - predočava Ružica Svorcan, koordinatorka Službe za upis i premeštaj u PU "Radosno detinjstvo" i ističe da gužvi nije bilo.  

Posle bodovanja uslediće rangiranje primljene dece, rang-lista odbijenih mališana, kao i lista mališana čiji su roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici, konkurisali na mesta koja nisu raspisana konkursom. Sve tri liste, kako ističu u PU "Radosno detinjstvo" biće istaknute na oglasnim tablama vrtića.

Više o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan