Pune subvencije za novosadske privatne vrtiće

Pune subvencije za novosadske privatne vrtiće

Iako je prvobitno najavljeno da će subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima u julu i avgustu biti prepolovljene, Grad je odlučio da će ih isplatiti u punom iznosu. To je odlučeno nakon sastanka gradonačelnika Miloša Vučevića sa predstavnicima Saveta roditelja privatnih vrtića.

Na sastanku je dogovoreno da će grad, shodno "Odluci o naknadi dela troškova dece u Predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice", isplatiti subvencije u punom iznosu prema kriterijumu prisutnosti deteta u vrtiću. Tom odlukom roditelji dece koja pohađaju privatne vrtiće, odustali su od predaje peticije sa sedam i po hiljada potpisa Novosađana, koji su negodovali zbog prvobitne odluke o smanjivanju subvencija.

Predstavnica Saveta roditelja privatnih vrtića Milica Okiljević-Ćućuz kaže da je grad prepoznao probleme roditelje i dodaje:

- Gradonačelnik je u Savetu roditelja prepoznao snagu i doneli smo odluku da će Savet roditelja privatnih predškolskih ustanova i u budućnosti sarađivati sa gradom na izradi Odluke za narednu školsku 2016/2017, kao i to da će zajednički sarađivati povodom svih budućih pitanja vezanih za najbolji interes dece u Novom Sadu.

Novi Sad ima 25 akreditovanih privatnih vrtića koji se subvencionišu iz gradskog budžeta, a iz kojih deca mogu ići direktno u osnovnu školu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan