"Pune tribine za Olivera": Zauzmite mesto humanitarnim SMS-om

"Pune tribine za Olivera": Zauzmite mesto humanitarnim SMS-om

Posle duge pauze Odbojkaški klub Vojvodina konačno će ponovo igrati utakmicu, ali ujedno će organizovati i nesvakidašnju humanitarnu akciju.

Prvi meč Novosađani će odigrati 8. decembra protiv Mladog radnika u Novom Sadu, a na istom mestu samo nekoliko dana posle uslediće i pravi superligaški derbi protiv Ribnice. 

Nažalost, mere zbog epidemilloške situacije i dalje su na snazi, pa prisustvo publike još uvek nije dozvoljeno. Ipak, srpski šampion odlučio je da ispuni tribine, pa sve verne navijače i poklonike odbojke poziva da zauzmu svoju stolicu i "kupe ulaznicu" za malu salu Spensa. Kako ispuniti tribine u trenutnoj situaciji i kupiti ulaznicu?

U pitanju je nova humanitarna akcija, u okviru koje će Odbojkaški klub Vojvodina simbolično prodavati ulaznice za utakmice koje igra u Novom Sadu. Jedno sedište na tribinama male sale moći će da se kupi za dva sms-a, koja treba poslati za malog Olivera Pal Gajodija, dečaka iz Bajmoka, koji boluje od SMA tip 1, ili na njegov račun u fondaciji Budi human uplatiti 400 din. 


Ovim činom naš klub će se priključiti istoj akciji koju je nedavno započelo Sportsko društvo Radnički u saradnji sa gradom Kragujevcem, ali za Minju Matić. Na sličan način već neko vreme rade mnogi strani klubovi, a neki timovi su na tribine postavljali i mede. Činjenica je da nam svima, igračima i trenerima posebno, nedostaje podrška navijača, a prazne tribine nikome ne prijaju. Ovakvom kupovinom ulaznice i postavkom fotografija simbolično ćemo ispuniti tribine i ujedno pomoći deci kojoj je to potrebno – kaže PR OK Vojvodina Tatjana Marovski.


Dakle, svi zainteresovani, koji žele imati svoje mesto u maloj sali, treba da na 3030 pošalju dva sms-a sa sadržinom: 848_ulaznica_okvojvodina. Poruka mora glasiti baš ovako, zbog neželjene zloupotrebe poslatih poruka za neke druge akcije. Takođe, važiće sveže poslati sms-ovi (od 1.decembra). Poruke sa potvrdom o prispeću treba slikati i poslati kao dokaz na
, ili na viber 0605320403. Isto treba učiniti i ukoliko se ne šalje sms nego se uplaćuje direktno na Oliverov račun (na račun 160-6000000732419 treba uplatiti 400 dinara i poslati dokaz o uplati). Dva sms-a su minimilan broj, a po želji, kako je u pitanju humani čin, može se poslati, ili uplatiti, i više. Uz to treba poslati i svoju fotografiju, koju će klub štampati u boji i okačiti na sedište u maloj sali. Time će navijači i svi ostali, simbolično, uprkos merama, ipak biti na tribinama, a ujedno učestvovati u jednoj lepoj humanitarnoj akciji. Kako poručuju iz šampionskog kluba, može se kupiti i više ulaznica, te srazmerno tome, pored sebe na tribinama rezervisati mesto i za drugara, mamu, tatu, brata... Ukoliko neko želi, uz svoju fotografiju, ili umesto fotografije, može staviti poruku lične prirode, pa tako recimo zaprositi devojku, izjaviti ljubav, čestitati rođendan, poželeti sreću Voši itd. 

–  Cilj Odbojkaškog kluba Vojvodina je da "proda" sva sedišta u maloj sali, a ovom prilikom pozivamo sve navijače, prijatelje, poslovne partnere da se priključe akciji "Pune tribine za Olivera". Za sve zainteresovane kompanije, firme, male i velike preduzetnike cena jednog sedišta biće uplata od 500 dinara. Uz takvu uplatu kompanija će dobiti sedište sa aplikacijom svog logotipa uz Oliverovu fotografiju. Pa neka ovo bude i izazov za sve firme da kupe jedno, deset, pedeset, a za što da ne i 100 sedišta u maloj sali Spensa. Sigurno je da će u aktuelnoj situaciji za sve kompanije i ovakav poduhvat, posebno za manje proizvođače, mnogo značiti. Vojvodina, inače, sve utakmice, za koje nije obezbeđen tv snimak, prenosi uživo na zvaničnoj fejsbuk stranici, tako da će sva popunjena sedišta biti ovekovečena, ne samo kroz prenos, nego i putem fotografija – ističe Marovski.


Ovo je nastavak humanitarnih akcija Odbojkaškog kluba Vojvodina, ali i uvod u nove projekte. Dok je situacija bila nešto mirnija klub je bio aktivan učesnik, pa i organizator, humanitarnih bazara i upravo iz tih akcija rodila se ideja o velikim aukcijama dresova. Za vrlo kratko vreme uspostavljena je saradnja sa svim aktuelnim reprezentativcima, kao i starim odbojkaškim asovima, koji su donirali svoje dresove (klupske i reprezentativne) u humanitarne svrhe. Veći deo sredstava prikupljan je za decu koja boluju od spinalne mišićne atrofije tip jedan, ali je nedavno uspostavljena saradnja i sa fondacijom "Prvi korak", koja se bori za kupovinu robotizovanog sistema Lokomat Pro. Do sada je samo kroz prodaju dresova, ne računajući druge akcije, prikupljeno 310.000 dinara, a puna kutija Vošinih dresova spremna je da dalje pomogne bolesnoj deci. U ovom kolektivu aktivno se pripremaju za šop, koji za sada nosi radni naziv "Vošin kutak sa dušom". Deo sredstava biće uplaćivan u u humanitarne svrhe, dok će sveske biti deo tradicionalnih novogodišnjih paketića.


– Ta strana kluba postoji odavno. Uvek je Vojvodina redovno pomagala, kroz akcije po školama, podelu školskog pribora, pripremu prazničnih paketića, razne donacije, aktivno učešće prvotimaca... Ovo što sada radimo samo je nastavak toga. Naša je želja pre svega da pokažemo svestranost, socijalnu svest i spremnost da se uključimo u sve što je od važnosti za zajednicu. Sam odaziv aktuelnih reprezentativaca, kao i onih bivših, opet pokazuje još jednu lepu stranu, a to je zajedništvo srpske odbojkaške porodice. Predstoji nam mnogo lepih akcija. Verujem da ćemo u 2021. ući sa otvorenim internet šopom. I još jednom pozivamo sve da zajedno ispunimo tribine i pomognemo Oliveru Pal Gajodiju što pre – poručuje sportski direktor Slobodan Boškan.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan